SAIK-stjärnan hjälptes av isen

HOCKEY

Experten: "Sådant vill ingen se"

Skellefteås CHL-möte med Sönderjyske avslutades med otäcka scener.

Stjärnan Mikko Lehtonen tacklades och hjälptes av isen med befarad knäskada.

– Vi har inga besked alls att ge just nu, vi får avvakta och se, säger assisterande tränaren Stefan Klockare till Sportbladet.

Bara sekunder återstod när Mikko Lehtonen skulle sätta igång ett anfall. Dansken Kristoffer Mohr kom emot honom – och bentacklade SAIK-spelaren.

Smällen tog illa och Lehtonen blev liggandes på isen. Med tydlig smärta.

– Han åker på en ordentlig bentackling, det kan vara en allvarlig knäskada men också en lårskada. Vi får se vad de säger i Skellefteå, säger experten Mikael Renberg i SVT Play.

"Ingen vill se det"

Kollegan Charles Berglund var också orolig.

– Det där är en bild som ingen i Skellefteå vill se. Att han ligger och tar sig för knäet, säger Berglund.

Lehtonen kunde efter ett tag ledas av isen med hjälp av lagkamrater samtidigt som Kristoffer Mohr åkte på matchstraff.

– Jag vill inte måla fan på väggen, men det är i sådana situationer som korsbandet går. Vi får hoppas att det inte är så illa för Mikko Lehtinen. I den bästa av världar är det en lårkaka, att den tar ovanför knäet. Men det ser inte speciellt bra ut, säger Charles Berglund.

"Är en hård kille"

Sportbladet pratade senare under lördagskvällen med Skellefteå-tränaren Stefan Klockare. Laget satt då i bussen på väg till Köpenhamn, varifrån de flyger hem under söndagen.

– Vi har inga besked alls att ge just nu, vi får avvakta och se när vi kommer hem. Självklart har Mikka ont, men det är en hård kille som repade sig och tog sig ut i bussen i alla fall, säger Klockare.

Tog tacklingen på knäet eller låret?

– Vet ej.

Huvudtränaren Hans Walsson var förbannad.

– Det ger smolk i bägaren. Man gör inte sådär, det är respektlöst, säger han till norran.se.

Andra raka segern

Skellefteå vann matchen med 4–1 efter att nye kaptenen Erik Forssell varit lysande. Han fick ta över bindeln när Jimmie Ericsson försvann till KHL och gjorde tre mål och stod för en assist.

– Han gjorde mål också i första matchen och en nyutnämnd lagkapten som gör det är aldrig fel. Det är perfekt för de nya och kommer och se. Han gör inte bara ett bra jobb på isen, utan även vid sidan av. Det är ett proffs, säger Stefan Klockare.

Segern var Skellefteås andra raka i CHL-gruppspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM