Löftet sprack – men tränaren laddar om: ”Det ska bli härligt”

HOCKEY

Malmö inleder kvalspelet med derby mot Rögle

1 av 2 | Foto: Missade ”direktfinalen” – och laddar om för kvalserien.

MALMÖ. Malmö skulle vinna Hockeyallsvenskan och sen ta sig till SHL med tre raka i kvalspel mot tvåan.

Det lovade Malmötränaren Mats Lusth inför seriestarten. Nu när Redhawks blir trea och står inför ett långt kvalspel säger han:

– Rögle på torsdag. Derby igen. Fullsatt. Ska bli härligt.

Finns inte mycket annat för Malmös ledare och spelare än att försöka se positivt på fortsättningen. Man har själva kastat bort chanserna att ta den korta vägen till SHL. Nu får man ladda om.

– Lite surt är det men vi kan inte lägga oss ner och dö. Bara att tuta och köra. Vi har satt oss i situationen. Det ska bli väldigt roliga matcher mot Rögle hemma, Karlskoga borta, Mora och Björklöven och allt vad det är. Det ska bli kul. Jag ser fram emot det, säger Nicklas Jadeland som satte två av målen i 3–1-segern över AIK.

En seger som inte betydde någonting eftersom Västerås och Karlskrona vann sina avslutningsmatcher.

Inleder mot Rögle

– Man sneglade ju hela tiden på resultattavlan så klart. Sen hörde man när publiken blev glad för att det stod 1–0 till Södertälje. Klart att man var nervös men vi ska inte behöva förlita oss på något annat lag. Vi ska kunna göra det själv och det ska vi göra nu, säger Jadeland.

Malmö startar hemma på torsdag mot Rögle. Ett lag som genom åren visat en märklig förmåga att lyfta i kval.

– Ska bli jättekul. Vi har bra minne från Rögle här hemma då det kom mycket folk. Förhoppningsvis kommer de nu också. Skitroliga matcher att spela. Nu blir det plan B. Bara att gilla det, säger Jadeland.

”Jävla förbannade andra perioden”

Matchen mot AIK tände aldrig till. AIK-målvakten Robin Rahm, som spelade i Malmö förra säsongen, höll sitt lag kvar i matchen.

– Första perioden var bra sen tycker jag att den där jävla förbannade andra perioden – att vi blir lite stillastående och tappar skridskoåkning, klagar Mats Lusth lite obegripligt.

Matchen tände aldrig till. AIK:s chans försvann med Moras uddlöshet och Malmö kunde bara se på när de andra resultaten gick mot dem.

ARTIKELN HANDLAR OM