Segrar för Brynäs, LHC och Skellefteå

HOCKEY

Tisdagens träningsmatcher i hockey

Elitserieklubbarna rustar just nu för den kommande säsongen – bäst har Linköping lyckats, som efter fem matcher i träningsturneringen Nordic trophy inte förlorat på försäsongen.

Foto: Månsson satt två.

Linköping – Färjestad 3–2 (0 –1, 3–1, 0–0)

Mål, Linköping: Sebastian Lauritzen, Joakim Eriksson, Fredrik Emwall.

Mål, Färjestad: Jesper Mattsson 2.

Kommentar: Linköping tog femte raka segern och är fortfarande obesegrat i Nordic Trophy. I LHC-målet debuterade 19-årige Christian Engstrand, och han gjorde det bra. Engstrand räddade 27 av 29 skott.

– Jag tycker ”Chrille” gör en fantastisk match, han släpper in två mål i boxplay, men är skymd då. Han var stabil och jag tycker faktiskt han var lagets klippa i dag, säger assisterande tränaren Magnus Hävelid till klubbens hemsida.

Brynäs – Kalpa 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)

Mål, Brynäs: Jonathan Granström 2, Lars Jonsson, Peter Nolander, Henrik Thegel.

Kommentar: Brynäs tog säsongens första seger. Nyförvärvet från Mora Jonathan Granström gjorde två mål. Slutresultatet 5–3 gjorde junioren Henrik Thegel i öppen kasse. Daniel Widing och exdjurgårdaren Mika Strömberg åkte på matchstraff i mitten av mellanperioden efter ett slagsmål.

Skellefteå – Modo 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

Mål, Skellefteå: Mathias Månsson 2, Martin Lundberg, Brad Moran.

Kommentar: Modo gjorde säsongens första träningsmatch och hade inte mycket att sätta emot. Skellefteåspelarna hade ett betydligt bättre tempo i kroppen och vann rättvist inför 4 000 åskådare.

– Vi var lite rostigare än dem och det syntes att Skellefteå hade fler intentioner. Men det är orimligt att tro att det bara ska rulla på redan från start, säger Modos tränare Harri Rindell till allehanda.se.

Södertälje – Kloten Flyers 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Kommentar: Kloten, med gamle SSK:aren Anders Eldebrink som tränare, blev för svåra för Södertälje. Efter att Södertälje dominerat i mittperioden tog schweizarna över i den tredje perioden och kunde rättvist göra två mål och fastställa slutresultatet till 4–1.

ARTIKELN HANDLAR OM