Hockey

HV har tagit guldgreppet

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Fantastisk andraperiod bakom vändningen

Jukka Voutilainen jublar tillsammans med Johan Halvardsson efter sitt 5-2-mål.
Jukka Voutilainen jublar tillsammans med Johan Halvardsson efter sitt 5-2-mål.

HV 71 sov i en period. Sedan vaknade hemmalaget och då körde seriesegrarna över Linköping och vann till slut med 7–3. Nu har Jönköpingslaget guldgrepp.

Framförallt var det en fantastisk andraperiod från HV 71 som la grunden till allt. I den första var det Linköping som var det bättre laget och ledde rättvist med 2–0.

– Vi blev tagna på sängen och fick en chockstart, men sedan skällde vi på varandra där inne i periodpausen och det gav resultat säger, Andreas Falk till Kanal 5.

Om HV-spelarna skällde på varandra så är frågan vad LHC-spelarna gjorde. För de förlorade den andra perioden med 5–1 och släppte in tre mål i numerärt överläge, två inom nio sekunder bland annat. Därefter var matchen avgjord.

Den tredje perioden kontrollerade HV och även om gästerna försökte så var de aldrig riktigt nära. Johan Davidsson satte 6–3 i tom kasse med tre och en halv minut. 20 sekunder senare kom 7–3 genom Eric Johansson. Lagkaptenen Davidsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

– Spelmässigt var jag sådär, men poängmässigt trillar det in. I dag är det laget som har gjort den här vändningen. Vi kände oss starka så att vi kunde vända det, säger Davidsson till Kanal 5.

Han förklarar vändningen av matchen som började med snacket inför den andra perioden.

– Vi sa att vi hade ett jävla flyt som fortfarande var med i matchen. Stefan Liv stod på huvudet och räddade oss.

HV tog vara på det där flytet och nu har de skaffat sig ett rejält guldgrepp om SM-finalen. Noterbart är att de har vänt 0–2 i matcher till ledning med 3–2.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!