Laddade upp – med slagsmål

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestads trupp har sett Fight Club inför kvällens drabbning: ”Nu ska vi bli tuffare”

Foto: 20th century fox, jimmy wixtröm

Överkörda två matcher i rad.

Men i kväll blir det ett helt annat Färjestad – som har laddat upp med blodiga filmen Fight Club.

– Nu ska vi bli tuffare och se till att det blir riktigt stökigt, säger Thomas Rhodin.

Färjestad har hängt med bra mot Linköping i de två första matcherna – i två perioder. Sedan har Linköping tagit över helt och vunnit de två tredjeperioderna med sammanlagt 7–0.

– Det har varit ett par alldeles för snälla matcher i den här semifinalen. Mårtensson och hans kedja har fått härja för fritt, säger veteranen Thomas Rhodin till NWT.

”Ska käka taggtråd”

Men i kväll i Löfbergs Lila Arena ska det bli andra bullar. I bussen från Linköping såg Färjestads trupp slagsmålsfilmen Fight Club, med Brad Pitt och Edward Norton i huvudrollerna.

Enligt assisterande tränaren Clas Eriksson var det från ledarnas håll inget medvetet val att visa just Fight Club. Men kanske kan den råa och brutala filmen, som fick stor uppmärksamhet när den 1999 gick upp på bioduken, få Färjestadsspelarna att tagga till.

– Det har blivit lite snällt kanske. Men det ska vi ändra på. Jag ska hem och käka taggtråd, säger Färjestads tuffing Jonas Frögren till Värmlands Folkblad och får medhåll av hårdingen Emil Kåberg:

– Det är klart att spelare som jag och Frögren måste gå i bräschen och smälla på. Om inte vi gör det så kan det få de andra spelarna att börja fundera.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN