”Jag har inte varit på is tillräckligt länge”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-28

Foppa spelar inte i LG Hockey Games – men Bengt-Åke beredd att vänta ännu längre

Peter Forsberg finns inte med i truppen till LG Hockey Games.

I kväll tackade han nej – åtminstone tillfälligt.

– Jag har inte varit på is tillräckligt länge, säger Foppa till SVT.

Samtidigt öppnar Bengt-Åke Gustafsson trots allt för ett sent "ja, tack"...

Följ ämnen
Bengt-Åke Gustafsson har inte stängt dörren för Peter Forsberg i LG Hockey Games. Det har inte Sportbladets krönikör Mats Wennerholm heller.

I kväll presenterade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson truppen till LG Hockey Games som drar igång om en och en halv vecka och den stora frågan handlade om skadedrabbade Peter "Foppa" Forsberg skulle finnas med eller inte.

Svaret blev: Nej.

– Nej, inte som det känns för tillfället. Jag tycker inte att jag har varit på is tillräckligt länge. Jag ska väl inte ställa mig i den situationen som hände i Jönköping ((när han lämnade truppen). Just för tillfället nej, i all fall. Vi får väl se vad som händer, vi har en vecka till på och såna grejer, men...nej, det ser lite mörkt ut faktiskt. Jag har inte varit på is tillräckligt länge för att kunna vara tillräckligt bra i den turneringen.

Det låter som att det möjligen finns en liten öppning för spel ändå, är det så?

– Nja, men den är liten. Jag skulle ju verkligen vilja spela, men det får bli ett nej.

Resten av säsongen, finns det en möjlighet att du spelar?

– Ja, jag vill ju verkligen det och hoppas att det, att det ska kunna ordna sig. Det har känt ganska bra på is så här långt utan att gå in något djupare på det. Jag tränar med Modo och jag gör framsteg tycker jag, det känns bättre och bätte, men nej...det är en bit kvar.

Niklas Wikegård om beskedet:

– Det var ganska väntat, han har gått på is, är rädd om sin fot och dessutom tror jag inte att han vill uipprepa det som hända förra gången när han fick ont i sin fot och tvingades kliva av.

Samtidigt har Forsberg och Bengt-Åke Gustafsson haft en diskussion om att den svenska superstjärnan kan lämna ett sent ja tack till turneringen trots allt.

– Jag pratade med Peter igår, vi sa att vi avvaktar den veckan som kommer och ser vad som händer. Sedan får vi titta på möjligheterna längre fram. Som han är just nu är han inte speklar och det accepterar man, det är inget snack om den saken.

– En vecka på is är lite, lite. Men han är en tävlingsmänniska och en vinnarskalle, och ambitiös och vill framåt. Jag hoppas att han kan träna riktigt bra med Modo den här veckan som kommer och att han känner det där lilla suget och ge sig in och spela.

Följ ämnen i artikeln