AIK-backen kan tvingas sluta

HOCKEY

"Förhoppningsvis kommer jag få tillbaka synen"

Foto: Österberg i AIK-tröjan.

Han hade redan nedsatt syn på det ena ögat.

För en vecka sedan fick Mikael Österberg en puck strax under det andra.

Blir han inte återhämtad från den skadan kan han tvingas lägga av.

– Det stör ju mig på planen om jag inte kan använda ögonen, så jag får se om det över huvudtaget går, säger Österberg.

För drygt en vecka sedan åkte Almtunas lån från AIK, MIkael Österberg, 24, på en rejäl smäll i en match mot Oskarshamn. Han fick en puck strax under ögat och fördes direkt till sjukhus.

– Jag minns egentligen inte så mycket men har fått det återberättat för mig. Det bara small till och jag kände en stor smärta och att det brände, då var man inte så kaxig direkt. Läkarna sa direkt att jag behövde åka vidare och då blev jag orolig, säger Österberg till hockeysverige.se.

60-70 procent

Just nu ser Österberg omkring 60-70 procent på det drabbade ögat. Sedan tidigare har backen nedsytt syn på det andra ögat och därför är det extra känsligt – får han inte tillbaka synen kommer han med största sannolikhet tvingas lägga av.

– Jag har ju redan men på det andra ögat som stör mig i vardagen. Jag var i princip blind de första dagarna och det var ingen rolig upplevelse. Om jag får tillbaka synen kommer jag garanterat att fortsätta men blir det sämre så får jag ta en rejäl funderare. Det stör ju mig på planen om jag inte kan använda ögonen, så jag får se om det över huvudtaget går.

"Kan inte garantera något"

– Läkarna säger att jag har haft tur eftersom ögat inte är krossat. Förhoppningsvis kommer jag få tillbaka synen, säger Österberg som hoppas kunna vara tillbaka på is efter jul om allt sår som det ska.

– De första fem dagarna gick det snabbt framåt och jag såg bättre och bättre hela tiden. Nu går det lite långsammare men läkarna är hoppfulla. De tror det kommer bli bättre men de kan inte garantera något.

Mikael Österberg hade spelat hela karriären i AIK tills han efter fyra elitseriematcher i år blev utlånad till Almtuna.

ARTIKELN HANDLAR OM