Bäckis målskytt igen: ”Börjar se hyggligt ut”

avPer Bjurman

NEW YORK. Det har verkligen lossnat för Nicklas Bäckström nu.

När ett allt hetare Washington i natt slog Boston för elfte gången i rad (!) prickade han, medelst en styrning precis framför motståndarkassen, in sitt tredje mål på de senaste fem matcherna.

– Det var en variant vi testade fyra gånger, så det kändes ju fint att pucken till slut gick in, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-3-segern.

1 av 2 | Foto: Winslow Townson / TT / NTB Scanpix

Washington pumpar lagom till jul på rätt envetet, tog sjätte segern på de senaste sju matcherna i TD Garden i natt – dessutom alltså elfte raka mot Bruins! – och delar plötsligt förstaplatsen i hårda Metropolitan-divisionen med Columbus.

– Ja, det börjar se riktigt hyggligt ut. Vi har fått in många nya, unga killar i laget under hösten och de har hittat sin roller och gör det väldigt bra, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt. 

– Just ikväll spelade vi kanske inte vår bästa hockey, men vi satte våra chanser. Det var det som avgjorde.

Bland annat satte alltså ”Bäckis” – som nyss hade en nästan två månader  lång måltorka – sitt tredje mål på de senaste fem matcherna.

”En variant vi provat”

Den här gången stod han, något okaraktäristiskt, som en annan Tomas Holmström, precis framför kassen och styrde in pucken i ett powerplay i mitten av andra perioden.

– Det var en variant vi hade provat fyra gånger, med olika killar framför kassen. Så det kändes ju fint att pucken till slut gick in, kommenterar han.

– Men att det lossnat...äh, jag vet inte. Det är såhär med hockey. Det går upp och ner under en säsong.

Även Christian Djoos bidrog till segern med en assist.

▪▪▪

Josh Bailey fullbordade ett hattrick för New York Islanders i Columbus, men det hade han snöpligt nog ingen större glädje av.

Blue Jackets – som till coachen John Tortorellas vrede åkte på en överraskande 2-7-smocka mot Edmonton i förrgår – vann med 6-4.

Svenske Alex Wennberg stod för två assist.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM