Dif-duon kallas in till Tre Kronor

Foto: BILDBYRÅN
Forwarden Jonsson Fjällby och backen Jesper Pettersson kallas in till Tre Kronor.

avAdam Borg

HOCKEY

Tre Kronor vann båda matcherna i dubbelmötet med Danmark.

Inför Carlson Hockey Games väljer nu förbundskapten Rikard Grönborg att göra vissa ändringar i truppen.

Bland annat har Dif-duon Jesper Pettersson och Axel Jonsson Fjällby kallats in.

Tre Kronor hade inga större problem att besegra Danmark i veckans träningslandskamper. Men inför det stundande Carlson Hockey Games som spelas i Ryssland och Tjeckien väljer förbundskapten Rikard Grönborg att göra några ändringar i truppen.

Dif-duon ansluter

Djurgården fick till slut se sig besegrade i semifinalmötet med Skellefteå. Men trots det är inte säsongen över för vissa Djurgården-spelare. Forwarden Axel Jonsson Fjällby gjorde stor succé i JVM tidigare i vintras och var en starkt bidragande orsak till Djurgårdens framfart i slutspelet. Nu är han och lagkamraten Jesper Pettersson inkallade av Rikard Grönborg till turneringen. Noterbart är dock att duon, tillsammans med målvakten Filip Gustavsson, inte kommer att vara tillgängliga i första matchen mot Ryssland utan kommer att ansluta till Tjeckien-matchen.

Tidigare i veckan presenterade Grönborg tio NHL-spelare som kommer att medverka i VM. I Carlson Hockey Games som spelas i Jaroslavl Padubice kommer dock inga NHL-spelare vara med förutom Lias Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM