Hedman nominerad till Norris Trophy

avPer Bjurman

NEW YORK. Victor Hedman är en av världens bästa backar – i år också.

Han har för andra andra året i rad nominerats till Norris Trophy.

– Oerhört hedrande och stort, säger den svenske Tampa-stjärnan till Sportbladet.

NHL har börjat portionera ut namnen på de spelare som prisas för individuella insatser under den gångna grundserien och under torsdagen fick vi veta vilka som slåss om Norris Trophy – priset till ligans bästa back.

Och de nominerade är Los Angeles Kings Drew Doughty, Nashville Predators PK Subban – och så Tampa Bay Lightnings ångermanländska rese, Victor Hedman.

– Ja, verkligen roligt. Det finns otroligt många bra backar i den här ligan så det är en stor ära att ens bli nämnd i sådana sammanhang, säger Victor när vi når honom hemma i Tampa under en ledig dag mitt i Lightnings pågående slutspelsserie mot New Jersey Devils.

Foto: Mike Carlson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Favorit till utmärkelsen

Den 27-årige bjässen, som spelat med Tampa i nio säsonger, var nominerad även ifjol men förlorade då till Brent Burns i San Jose.

Nu ses han som stor favorit.

– Nja, vi får se vad som händer. Jag är som sagt bara glad att vara nominerad, och det känns oerhört hedrande och stort att få vara det med Doughty och Subban. Det är två fantastiska backar jag lärt mig mycket av, säger han.

Norris Trophy och de andra ärevördiga priserna delas ut vid en gala på Hard Rock Hotel i Las Vegas i mitten av juni.

Vinner Victor blir han den tredje svenske Norris-kungen genom tiderna efter Nicklas Lidström (sju vinster) och Erik Karlsson (två):

ARTIKELN HANDLAR OM