Klart: Leksand värvar tre spelare

avMartin Tolén

Sportbladets avslöjande är bekräftat – Thomas Valkvae Olsen är klar för Leksand.

Samtidigt presenterar klubben Daniel Gunnarsson och Lucas Nordsäter.

– Jag vill vara med och försöka ta Leksands IF tillbaka till SHL, där föreningen hör hemma, säger Valkvae Olsen.

Leksands IF har börjat truppbygget inför nästa säsong.

I onsdags kunde Sportbladet avslöja att man var överens med Södertäljes norske målspruta, Thomas Valkvae Olsen, till nästa säsong.

Och nu är det bekräftat.

– Jag vill vara med och försöka ta Leksands IF tillbaka till SHL, där föreningen hör hemma. Det fanns flera klubbar som var intresserade av mig, och SSK ville förlänga mitt kontrakt, men valet föll på Leksand. Här kommer jag att få en viktig roll i laget, men jag måste självklart jobba stenhårt för att förtjäna min istid, i konkurrens med många duktiga lagkamrater. Jag hade ett bra samtal med Leffe, och klubben visade ett stort intresse. Man visade väldigt tydligt att man hade en stark önskan om att jag skulle komma, det blev till slut avgörande, säger Valkvae Olsen i ett pressmeddelande.

Hämtar backduo från SHL

Förutom norrmannen har Leksand även gjort klart med backduon Daniel Gunnarsson (Karlskrona Lucas Nordsäter (Färjestad) som båda kommer med SHL-meriter.

– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Leksand. Känns som att klubben har något stort på gång, och ett härligt driv att ta sig tillbaka till den serie som föreningen hör hemma i, säger Gunnarsson som spelat juniorhockey i Leksand.

Lucas Nordsäter:

– Leksand känns som en bra klubb att utvecklas i. Då jag är i ett stadie där jag behöver spela mycket och fokusera på hockeyn, så känns klubben perfekt, och jag ser fram emot säsongens alla utmaningar.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM