Draget: Kan kasta in svensk i superkedjan

HOCKEY

Melker Karlsson: ”Trivs bra där”

SAN JOSE. San Joses tjeckiska wonderkid Tomas Hertl är skadad.

Det betyder att Melker Karlsson kan komma att flyttas upp i förstakedjan med Joe Thornton och Joe Pavelski i den tredje Stanley Cup-finalen i natt.

– I så fall är jag redo. Jag har spelat med dem förr och trivs i den kedjan, säger ”The Melkman” till Sportbladet.

Ingen kan erinra sig att Tomas Hertl, den unge snipern i San Joses förstakedja, skadade sig under de två första finalerna i Pittsburgh, men något hände uppenbarligen för under fredagens träning i Sharks träningsanläggning kom han ut på isen i träningsoverall, tog några skär – och försvann ut i omklädningsrummet igen.

Och några timmar innan lördagskvällens slag i SAP Center kommer det slutgiltiga beskedet:

Hertl spelar inte.

Det är ett hårt slag för hemmalaget.

– Ja, han har nog varit vår bäste spelare i de två första matcherna. Men det finns inga ursäkter den här tiden på året. Näste man får chansen att visa upp sig istället, säger coachen Pete DeBoer.

Det kan vara Melker Karlsson det.

Tränade med stjärnorna

Han fick ta positionen intill stjärnorna Joe Thornton och Joe Pavelski under fredagsträningen och lär, efter att ha pendlat mellan tredje- och fjärdekedjan under hela slutspelet, vara aktuell i samma roll i den första finalmatch som någonsin spelats i Sharktank.

– I så fall är jag redo, säger den 25-årige Lycksele-sonen när vi träffar honom i den soliga hemstaden.

– Jag har spelat med dem förr och trivs i den kedjan. Vi har bra kemi.

Ja, under fjolårets rookie-säsong gjorde ju Melker 13 mål på 53 matcher – och det var ofta den geniale Thornton som stod för passningarna.

– Jag ska inte säga att det är lättare att spela med Thornton och Pavelski, men man får i allmänhet lite mer tid i anfallszonen och lite mer chanser. De är två väldigt skickliga hockeyspelare, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM