Guldhjälten tillbaka i Brynäs – skrivit på drömkontrakt

avPelle Strandman

HOCKEY

Återvänder efter två säsonger i Luleå

Foto: Bildbyrån
Jonathan Granström återvänder till Brynäs.

Efter sex säsonger i Brynäs lämnade Jonathan Granström klubben för två år sedan.

Nu gör centern comeback i Gävlelaget – och erbjuds en superlön.

– Det känns riktigt bra att få Jonathan Granström till laget och tillbaka till klubben igen, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Brynäs hemsida.

Foto: SCANPIX
Jonathan Granström

Under sin sex säsonger långa sejour i Brynäs hann Jonathan Granström bli en publikfavorit i Gavlerinken och var en viktig kugge i det lag som våren 2012 vann SM-guld.

Den Morafostrade spelaren lämnade dock för spel i Luleå inför säsongen 2014/15.

Men nu är det officiellt att Granström till hösten är tillbaka i Brynäs, något som Sportbladet kunde avslöja redan i mars.

Återkomsten innebär dessutom ett lyft i plånboken för spelaren som har erbjudits ett lukrativt kontrakt. Enligt Sportbladets uppgifter innebär klubbytet en månadslön på knappt 200 000 kronor för Granström.

Har skrivit på ett treårskontrakt

Semifinalen mot Frölunda gick till sex matcher och den svidande 2–8-förlusten i Coop arena blev den sista för Granström i Luleåtröjan, en match där han gjorde ett mål och en assist.

– Det känns så klart väldigt roligt att Granström väljer att komma till oss. Han är den typ av spelare som alla klubbar vill ha, och han kommer att bidra mycket till vårt lag. Han är en gedigen hockeyspelare som vill vara i elden hela tiden, säger Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund.

Granström landade på 23 poäng på 49 seriematcher under säsongen och elva poäng på lika många matcher under slutspelet.

30-åringens kontrakt med Brynäs gäller över tre år.

ARTIKELN HANDLAR OM