Västerås Hockey: "Konkurshot avvärjt"

Avbryter rekonstruktionerna

I går fick de ett nej från skatteverket och konkursen låg runt hörnet. I dag ett glädjande besked från Västeråslaget: "Konkurshotet avvärjt"

Igår, måndag, kom skatteverket med beskedet om att de säger nej till underhandsackordet vilket var ett hårt slag mot VIK Hockey. Om laget inte skulle få ihop en miljon kronor senast på lördag skulle konkursen vara nära. Men nu på tisdagsmorgonen kommer beskedet om att Västerås har fått ihop summan som behövs för att avvärja konkurshotet. På hemsidan skriver klubben att det har möjliggjorts genom ett starkt stöd från partners, supportrar och fordringsägare samt VIK:s personal.

Kapitalkravet uppfyllt

Ett utdrag från Västerås hemsida:

"VIK Hockey kommer under dagen på inrådan av vår rekonstruktör begära att rekonstruktionerna skall avbrytas. VIK:s revisor har meddelat att licensnämndens kapitalkrav om 1 Mkr för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan nu är uppfyllt."

Enligt TT hjälpte förre backstjärnan Nicklas Lidström till genom att skänka en Hall of Fame-tröja för en auktion där intäkterna på 77 900 kronor gick till den krisande klubben.

Under presskonferensen som klubben höll meddelande ordföranden Camilla Törngren att hon lämnar sin post.

– Jag har nog kommit fram till att jag inte ska leda VIK Hockey framöver, säger hon till vlt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!