– Är svårt att bli en vinnare som målvakt

Av: Erik Karlsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksandsmålvakten Henrik Haukeland: ”Jag såg inte skottet”

LEKSAND. Nykomlingen hade chansen att ta första segern för säsongen.

Men den försvann efter att Leksandsmålvakten Henrik Haukeland inte haft sin bästa dag.

– Jag såg inte skottet som gav 2–2. Pucken gick igenom backen och jag reagerade försent, säger Haukeland till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Leksand fick en drömstart i ödesmatchen.

När Johan Wiklander, Örebro, utvisades för interference efter 5.59 tog det bara 23 sekunder innan Alexander Ytterell bombade in 1–0 från sin arbetsplats precis vid tekningscirkeln i offensiv zon. Ett direktskott som var så lyckosamt förra säsongen i allmänhet och i kvalspelet i mars i synnerhet.

Därefter tog Örebro över handlingen och var det bättre i den första perioden något som skotten 7–3 till Örebros skvallrar om.

Andra perioden fortsatte som den första, jämnt spel, men Örebros boxplay kanske inte är SHLs skarpaste just nu. Tog bara fyra sekunder innan Johan Porsberger gjorde 2–0 i powerplay.

Snöplig kvittering

Innan andra perioden var över så hade Örebro gjort en viktig reducering. Och det kändes som att Närke-laget var på väg att äta upp både Leksand och underläget.

En känsla som visade sig helrätt.

2–2 kom mycket snöpligt.

En målvaktstavla av Leksands Henrik Haukeland efter att Siim Liivik dragit på ett dragskott från blålinjen efter en spelvändning i ett läge som inte såg för allvarligt ut. Haukeland såg sådär uppgiven som man ser ut när man gjort en mindre bra insats.

– Jag tycker att vi gjorde en ok match. Sedan hade jag velat ta det där skottet. Men jag såg inte pucken när den lämnade bladet på Örebro-spelarens klubba. När jag väl såg den var det försent.

Haukeland var grym inledningsvis.

Men avslutade inte lika starkt.

”Svårt att bli en vinnare”

Matchen gick till övertid och där fick Haukeland för första gången någonsin känna på hur det är att spela tre mot tre. Lagen bytte chanser, men efter 112 sekunder avgjorde Libor Hudacek.

– Jag får tag på pucken, på första skottet. Men den ramlar under armen och Örebro är snabbare än vad jag var på att ta returen.

Vad tycker du om spelformen tre mot tre?'

– Har väl inget emot den. Men vi tränar aldrig på den och det är svårt att bli en vinnare som målvakt. Och det här var faktiskt första gången som jag spelade tre mot tre.

Kan du glädjas över att Leksand tog en poäng, den första för säsongen?

– Nej, inte nu. Känns som att vi förlorade två poäng. Vi hade möjligheter att göra 3–0 och 3–2, men misslyckades. Nu blev det en förlust. Men jag tar med mig sista perioden. Kändes som att vi fick längre anfall och lite självförtroende.

Nu väntar en ny bortaturné för. Tre matcher mot Malmö, Linköping och Brynäs på elva dagar.

Tufft schema.

Mycket tufft.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!