Sköna NHL-formen – briljerade i natt

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Med en vecka kvar till seriestarten i NHL verkar Gustav Nyquist vara på väg att varva upp ordentligt.

Han svarade för ett mål och två assist när Detroit i natt vann en träningsmatch mot Pittsburgh med 5-2.

NHL:s försäsong närmar sig sig sin kulmen och de 30 lagen är på väg att vaska fram sina slutgiltiga trupper. 

Samtidigt försöker de vässa formen, kollektivt såväl som individuellt,  och i det avseendet såg Gustav Nyquist till att ge Detroits ledarstab glädjande besked under nattens bortamatch mot Stanley cup-mästarna Pittsburgh.

Han gjorde själv 1-0 i mitten av första perioden, sedan spelade han fram till ett mål signerat Tyler Bertuzzi och ett signerat Brendan Smith.

Svenska veteranerna Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall spelade inte, men har efter lång skaderehabilitering börjat träna för fullt med laget och kan komma att medverka i någon av de avslutande träningsmatcherna mot Toronto i helgen.

■ ■ ■

Alexander Steen missade World cup på grund av en ryggskada, men nu har St Louis-svensken gjort comeback. Beslutet tog han bara en dag före.

– Jag ville inte börja för tidigt, för tidigt in på försäsongen. I går tog jag beslutet att lämna träningsperioden och kasta mig in i matcher igen, säger Steen till nhl.com.

St Louis förlorade nattens möte mot Washington med 2–4 och Steen bildade kedja med Paul Stastny och Robby Fabbri. Patrik Berglund och Magnus Pääjärvi noterades för varsin assist.

Foto: Steen tillbaka i matchande. Foto: AP

■ ■ ■

Carolinas möte med Buffalo i kanadensiska Sault Saint Marie slutade, efter 2–2 vid full tid,  i straffavgörande och då klev Eddie Läck fram och stoppade samtliga Buffalo-försök.

Landsmannen Linus Ullmark tvingades däremot kapitulera för Jeff Skinner och därmed var matchen avgjord.

Elias Lindholm gjorde ett av Hurricanes-målen under ordinarie matchtid.

■ ■ ■

Washington gick upp mot St. Louis i Kansas City och vann med 4–2. Nicklas Bäckström och Andre Burakovsky fanns på båda på isen, men producerade inga poäng. TJ Oshie gjorde två mål och hade bud även på hat trick.

■ ■ ■

Mellan Colorado och Dallas blev det bara ett mål och det gjorde Colorados norrman Andreas Martinsen.

ARTIKELN HANDLAR OM