Rakell äntligen tillbaka i Anaheim

Foto: AP
HOCKEY

Rickard Rakell är tillbaka i Anaheim efter en höst som varit upp och ned för forwardsstjärnan.

Först missade han World Cup med Tre Kronor då han drabbades av magproblem – sedan skrev han ett drömkontrakt med Anaheim värt drygt 200 miljoner kronor på sex år.

– Jag har väntat länge på att komma tillbaka hit, träffa laget igen och få vara på is, säger Rakell till klubbens hemsida.

Anaheimforwarden var förra säsongen en av de hetaste svenska målskyttarna i NHL med 20 mål. Han missade World Cup sedan han fått magsmärtor timmarna före träningsmatchen mot Finland och fick opereras. Rakell hade drabbats av komplikationer efter en operation av en brusten blindtarm i våras.

Det nya kontraktet blev klart först i mitten av oktober och efter en lång visumhantering kom han till Anaheim häromdagen. Ännu kommer det dock att dröja en tid innan han gör comeback. Han är friskförklarad efter operationen, men har en del träning att ta igen.

Tränat med division 3-lag

– Jag har inte tränat på is med kroppskontakt ännu, men så snart jag kan träna med laget igen och med full kontakt så kommer jag att få kvitto på hur det känns, säger han.

Hemma i Stockholm har han bland annat tränat med division 3-laget Järfälla och sin kusins 14-årslag i Nacka.

– De tyckte det var jättehäftigt, men de var också blyga och sade inte så mycket. Men jag var nog mer rädd över att träffa dem än vad de var att träffa mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM