Ren svenskkedja i Capitals ödesmöte

Foto: Johansson och Bäckström får spela med Burakovsky.
HOCKEY

NASHVILLE. I natt kan ödet komma ikapp Washington Capitals – igen.

Förlorar de mot Pittsburgh slutar ännu en fantastisk säsong i gränslös besvikelse i andra slutspelsomgången.

– Men vi är inte rädda. Vi vet att vi kan vända på det här, påstår coachen Barry Trotz.

Efter ett enastående grundserieframträdande följer ett halvdant slutspelsdito,– och sedan slutar allt i bedrövelse och sorg i andra Stanley Cup-omgången

Så har visan gått i Washington under hela den tio år långa Alex Ovetjkin-eran – och risken är nu stor att det blir likadant igen.

Capitals vann serien i överlägsen stil och huvudstadens hockeyfans trodde att den här våren verkligen skulle bli annorlunda, men Nicklas Bäckström & co har haft svårt att hävda sig i matchserien mot ett bländande Pittsburgh och i natt hänger hotet över dem ännu en gång.

”Vi är realister”

Förlorar de den femte matchen, hemma i Verizon Center, är säsongen över.

– Men vi är inte rädda. Vi är realister och vet precis i vilket läge vi befinner oss men vi vet också att vi kan vända på det här. Vårt lag är byggt för utmaningar, säger coachen Barry Trotz till klubbens hemsida.

I ett försök att få till en ny dynamik i ”do-or-die”-matchen stuvar Trotz om i kedjorna. Evgeni Kuznetsov flyttas upp som center i förstakedjan och Nicklas Bäckström får itsället bilda en helsvensk lina med Marcus Johansson och Andre Burakovsky.

– Vi har inget att förlora, men jag har provat den här varianten tidigare och den har fungerat då, förklarar coachen.