SHL 2016/2017

Hemligheten bakom Malmös superdefensiv

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

MALMÖ. Malmö fokuserade på försvarsspelet under landslagsuppehållet. Nu släpper de knappt in några mål – och vann återigen Skånederbyt.

– Vi hade jättemånga genomgångar, säger målvakten Oscar Alsenfelt.

Den 1 oktober vann Malmö Redhawks med 7–6 i ett galet Skånederby borta mot Rögle. När rivalerna drabbade samman i Malmö arena under måndagskvällen blev det en helt annan historia.

Taktiskt präglat, defensivt skickligt. Malmö vann med 2–1 efter att Johan Ivarsson spräckt målnollan med knappt tio minuter kvar av matchen innan Kim Rosdahl gjorde 2–0 i tom kasse. Med åtta sekunder kvar reducerade Patrick Cehlin.

Fokuserat på försvarsspelet

Det är det enda målet som Malmö har släppt in under ordinarie tid på tre matcher efter landslagsuppehållet.

– Vi hade jättemånga genomgångar under uppehållet. Vi stannade upp på isen hela tiden och folk fick fråga, känna och tycka. Vi samlade ihop oss där, säger målvakten Oscar Alsenfelt.

Johan Ivarsson blev en av matchhjältarna mot Rögle, men har annars haft en säsong där han har haft svårt att platsa och lånats ut till allsvenska Pantern. Den 21-årige backen fann trygghet under landslagsuppehållet.

– Det var skönt att få tid att reflektera. Vi kände att vi inte kunde leva på att vara så effektiva som vi var i början av säsongen. Nu lade vi fokus på defensiven och sen har Alsenfelt även stått på huvudet i de tre senaste matcherna, säger Ivarsson.

”Tränarna gör ett riktigt bra jobb”

Malmö stod emot när Rögle försökte skapa en desperat slutforcering. Den erfarne backen Noah Welch hyllar träningsupplägget inför SHL-omstarten.

– Våra tränare har gjort ett riktigt bra jobb. De gav oss vilan som behövdes men påpekade också saker som behövde bli bättre, det var inga större grejer utan mest smådetaljer. Vi har en bra relation med tränarna, deras dörr är alltid öppen för oss att komma in och fråga om spelet eller vad som helst, säger Welch.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Här är drömfemmor i DITT lag – genom alla tider

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

Oscar Alsenfelt

Malmö Redhawks

SHL Svenska hockeyligan