SHL 2015/2016

Skrev nytt kontrakt – efter rörande brevet

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

”Många har skrivit till mig, väldigt hedrande”

ÄNGELHOLM. Trion Alen Bibic, Almen Bibic och Ludvig Rensfeldt har förlängt sina kontrakt med Rögle. Tillsammans vill de sudda ut klubbens stämpel som ett jojolag.

– Klubben är inte nöjd med att harva i botten, säger Alen Bibic.

Precis innan nedsläppet hemma mot Karlskrona presenterade Rögle glädjande nyheter för hemmafansen: Ludvig Rensfeldt har förlängt sitt kontrakt med två år och bröderna Alen och Almen Bibic stannar också i klubben med varsitt ettårsavtal.

Rensfeldt och Alen Bibic deltog i matchen som slutade 4–2 till ängelholmarna. Almen Bibic var skadad, men klev in på isen inför nedsläpp och hyllades av publiken. Iklädd kostym och en Rögleinspirerad grön skjorta klappade han på sitt bröst och pekade mot hemmafansen.

– Det var jättestort att få kliva ut på isen och få ett jättejubel. Jag fick verkligen rysningar, säger Almen Bibic.

– Fansen betyder jättemycket. Det är så många som har skrivit till mig, att de vill ha kvar mig i klubben. Det uppskattar jag verkligen, jag är väldigt hedrad.

”Det förtjänar han”

I samband med att Bibic klev ut på isen för att offentliggöra kontraktsförlängningen twittrade den 22-årige backen ut en bild på ett brev från en ung Röglesupporter. ”Snälla byt inte klubb”, stod det bland annat i brevet.

– Det kanske väntar en överraskning till honom. Det förtjänar han.

Almen Bibic har medfört intresse från andra klubbar, men efter initierade samtal med brorsan Alen Bibic valde båda att stanna.

– Jag och brorsan diskuterade fram och tillbaka hur vi skulle göra. Vi vill etablera Rögle i SHL, att gå jojo mellan två serier är inte sunt för någon klubb. Det är ett spännande projekt som vi gärna vill vara med om. Klubben är inte nöjd med att harva i botten, utan vill verkligen någonting. Det vill vi också, säger storebror Alen Bibic.

Almen fyller i:

– Det är inte många hockeybröder som får spela tillsammans, speciellt inte som backar. Det är väldigt stort och vi vill bygga vidare på det.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Almen Bibic

Rögle BK