NHL-busens bluff

HOCKEY

Worrell stoppad av polis - använde svenske vännens identitet

1 av 2 | Foto: "Mitt namn är Andreas Lilja" Namn: Peter Worrell. Född: 18 augusti 1977. Klubb: Colorado Avalanche. Tidigare klubbar: Florida Panthers (1997-2003).

NHL-busen Peter Worrell åkte fast i en poliskontroll.

Då tog han en sista utväg och sa till polisen att hans namn var Andreas Lilja!

Men polisen genomskådade bluffen ganska lätt och i dag ställs Worrell inför rätta i Florida.

- Vilken jäkla soppa, säger Morabacken Andreas Lilja.

Färgade Peter Worrell är en av NHL:s bästa och mest ökända slagskämpar. Han är två meter lång och väger 110 kg. Förra säsongen noterades han för 179 utvisningsminuter på 49 matcher.

Men Worrell har också en tragisk bakgrund som omfattar trubbel med polismakten och två gånger har han åkt fast för att ha kört bil med otillåtna droger i kroppen. Han har även fått körkortet indraget två gånger.

Lånade ut bilen

6 december i fjol färdades Worrell i Andreas Liljas svarta Ford Expedition i södra Florida. Lilja har lånat ut sin bil till Worrell på grund av att Worrell har hjälpt till att förvara Liljas möbler i Florida.

Men bilresan slutade i kaos för Worrell. Han fastnade i en poliskontroll på grund av att bilen saknade giltigt skattekvitto.

Worrell fick kalla fötter och eftersom han saknade körkort tog han en rövare.

Han hoppades att polisen skulle gå på finten att han var Andreas Lilja.

Men båda Lilja och Worell är kända idrottsstjärnor i Florida och eftersom hudfärgen på de båda skiljer sig markant gick bluffen inte igenom.

- Jag frågade Worrell gång på gång om hans namn. Men han fortsatte att uppge en annan identitet. Han ljög med mening och hindrade mitt polisarbete, säger Lionel Davis vid Floridapolisen.

När Davis slutligen fick tag i Worrell pass föll bluffen ihop helt.

I dag står Worrell inför rätta i en domstol i Florida.

Han riskerar ett hårt straff för att ha ljugit inför ordningsmakten, kört bil utan körkort och att giltiga registreringshandlingar saknades på bilen. Worrell gjorde även motstånd när han greps av polisen.

- Tja, vad ska man säga. Det är en jäkla soppa. Jag har fått tillbaka bilen och det känns skönt, säger Lilja.

Lilja är inte alltför besviken eller arg.

- Nej. Han försökte ta en rövare och det var skönt att den inte fungerade. Vi är vänner och vi har hjälpts åt genom åren, säger Lilja.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL