Mardrömmen – båda målvakterna skadade

HOCKEY

Corey Crawford tvingades utgå i natt

Foto: Corey Crawford hjälps av isen.

Chicago Blackhawks bröt en tre matcher lång förlustsvit i natt.

Men glädjen över vinsten mot Florida Panthers minskade i och med Corey Crawfords skada.

Målvakten tvingades utgå i andra perioden efter att ha stoppat ett skott med högerbenet.

– Vi kommer att veta mer på måndag, säger coachen Joel Quenneville.

Chicago Blackhawks tog en efterlängtad vinst i natt när Florida Panthers besegrades med 6-2 i United Center. Det är dock inte frid och fröjd i Chi-Town trots de två poängen.

Då 13.26 spelats av första perioden, vid ställningen 2-0 till Chicago, sköt Marcel Goc ett skott som Corey Crawford sträckte ut högerbenet på och räddade. Målvakten gick ned för räkning och lyckades inte ta sig upp. Han fick bytas ut till förmån för Antti Raanta, som släppte in två mål under sin tid i kassen.

Dubbel olycka

Blackhawks saknar sedan tidigare andrekeepern, Nikolai Khabibulin, som inte spelat sedan 16 november då han gjorde sig illa i mötet med Nashville.

– Jag tror inte att det är så allvarligt, men det är alltid lite värre när det handlar om målvakter då de är en så viktig del av laget. Vi kommer att veta mer på måndag (i dag), säger Joel Quenneville, tränare i klubben, till Chicago Tribune.

Nordström nedskickad

De regerande mästarna får nu, tills Crawfords status är känd, förlita sig på Antti Raanta. I farmarlaget, Rockford IceHogs, finns Mac Carruth och Kent Simpson tillgängliga.

Det står även klart att Joakim Nordström, uppflyttad i förra veckan, skickas ned till AHL igen. Svensken gjorde en assist i helgens match mot Anaheim.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL