”Stanley Cup-hånade” sin finalrival

HOCKEY

Sågas nu av egna tränaren: ”Inget vi accepterar”

Boston-stjärnan Brad Marchand ”Stanley Cup-hånade” motståndaren.

Då sågades han av sin egen tränare.

– Det är definitivt ingenting vi accepterar inom vår organisation, säger tränaren Claude Julien.

Finalserien mellan Boston Bruins och Vancouver Canucks från 2011 gick till historien som en tuff och hårt batalj – och där bröderna Sedin misslyckades med att säkra Lord Stanley på hemmais.

Sedan dess har det varit ont blod mellan lagen. Tendenserna fanns där även i nattens möte, när Vancouver vann med 6-2.
Men det var inte segern det pratades om efteråt – utan Bostontränaren Claude Juliens sågning av sin egen spelare, Brad Marchand.

Kysste ringfingret

Marchand utbytte flera gånger under matchen ord med Canucks Ryan Kesler och valde under matchens gång demonstrativt att håna Kesler framför Canucks avbytarbås – genom att kyssa sitt ringfinger.
Men det var bara en del av hånet. Marchand ville även påminna Kesler att Boston faktiskt vann finalserien och illustrerade med händerna hur han lyfter bucklan.
Hur Brad Marchands tilltag togs emot av egna tränaren Claude Julien?

– Jag hörde talas om det där. Han är en bra spelare och det finns många saker som är bra med hans spel men också saker som är mindre bra. Jag har sagt det förr, du kan inte gå över gränsen på det där sätter. Ibland tar hans känslor över, säger Julien efter matchen och som starkt fördömer agerandet från Brad Marchand.

”Definitivt inget vi vill se”

– Vi har jobbat med honom och vi kommer fortsätta göra det. Det är inget vi vill se i vår organisation. Jag vet inte vad han sagt till er, men det är definitivt något vi kommer att gå igenom med honom.

Enligt flera medier i Nordamerika ska gesten varit ett svar tillbaka för att Ryan Kesler under matchen petat (!) Marchand i ögat.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL