Facit: Fyra tänder, 40 stygn & ska opereras

1 av 4 | Foto: Här träffar klubban från Schenn över Selännes mun.
HOCKEY

Eländet fortsätter för skadedrabbade Anaheim Ducks.

Teemu Selänne, 43, missar två veckors spel efter en hög klubba mot munnen.

NHL-veteranen miste fyra tänder, syddes med 40 stygn och ska nu opereras.

– Det gör mig galen, säger Anaheims coach Bruce Boudreau.

Det var i bortamatchen mot Philadelphia som Anaheims finländske forward, tidigt i den tredje perioden, träffades av Flyersbacken Luke Schenns klubba över munnen.

En ren olyckshändelse nere vid kortsargen. Schenn blev inte ens utvisad.

Men för Selänne tog smällen riktigt illa.

Han låg kvar på isen ett längre tag, vred sig i smärtor och blödde från munnen.

43-åringen miste fyra tänder och syddes efter matchen (3–2 till Ducks) med 40 stygn. Och nu meddelar Anaheims organisation att Selänne – som flugit tillbaka till Kalifornien – tvingas till en munoperation under de kommande dagarna.

Därmed missar han också resten av Anaheims bortaturné (tre matcher av åtta återstår) och blir borta i totalt två veckor.

Coachen arg

Ducks coach Bruce Boudreau var upprörd efter incidenten.

– Jag bara hatar att se hela grejen med tandskador. Det gör mig galen. Det var en vårdslös hantering av klubban. Det var definitivt inte meningen att Schenn skulle träffa honom, men han borde haft mer koll på sin klubba, säger Boudreau till Ducks hemsida.

Nya skador

Anaheim har sedan tidigare flera namn på skadelistan – bland andra svenskduon Jakob Silfverberg (handen) och Viktor Fasth (nedre delen av kroppen) samt Selännes landsman Saku Koivu (hjärnskakning).

Teemu Selänne – med 1398 NHL-matcher på meritlistan – har inlett sin sista säsong med att göra tre mål och fyra assist på elva matcher.

Han och New Jerseys Jaromir Jagr (troligen också inne på sin avskedssäsong) duellerar om vem som ska bli tidernas europeiske målkung i NHL. Just nu leder Jagr, 41, med sex mål, 684 mot Selännes 678.

  Se otäcka smällen på Selänne här (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL