”Kan slå Skellefteå också”

avDaniel Hultqvist

Salmonssons babylycka

Foto: BILDBYRÅN.
Johannes Salmonsson och Christian Engstrand jublar efter att ha slagit ut Frölunda i SM-kvartsfinalen.

Mirakelseger mot Frölunda – nu får Skellefteå se upp.

LHC:s vapen är fem kilo tung och mäter 56 centimeter.

– Man får energi av det, säger nyblivne pappan Johannes Salmonsson, 28.

Linköping hade under hela kvartsfinalserien mot Frölunda en bil i beredskap ifall Johannes Salmonsson behövde ta av sig utrustningen och ta sig till sjukhuset i Linköping.

Sambon Michaela hade gått över två veckor i graviditeten.

– Det började egentligen mot Modo, då var det lite jobbigt. Fast även om det skulle bli en tredje match i play in kunde jag flyga hem och något skulle hända. Det har funnits en beredskap, säger han.

”En riktigt baddare”

På lördagsförmiddagen meddelade LHC-forwarden att födseln ägt rum. En pojke kom till världen sent i fredagskväll.

– Det var en riktigt baddare. Fem kilo stor och 56 centimeter lång. Riktigt stort faktiskt, säger en trött Johannes Salmonsson och fortsätter:

– Det har varit en otroligt häftig upplevelse. Jag är sjukt imponerad av sambon och alla kvinnor överhuvudtaget som går igenom det här. Ja, det var häftigt.

Det blir extra kul att möta Skellefteå nu med andra ord?

– Ja, man får en viss energi av det och glädje, speciellt nu när allt gått bra och båda två där hemma mår bra.

Semifinalserien inleds på måndag och svenska mästarna ses som en överlägsen kandidat att ta sig till final igen. Men Linköping har inte gett upp på förhand.

”Kan slå Skellefteå också”

– Vi möter dem i år igen. De är skickliga men inte oslagbara. Jag tror vi hittat ett sätt att vinna mot dem, det gäller bara att göra det nu.

Laget har dessutom blivit bjudna på extra tändvätska av Frölunda-tränaren Roger Rönnberg och Cmore-experten Niklas Wikegårds uttalanden om LHC:s ’stillastående försvarsspel’ och ’ojämna målvakter’.

– Med tanke på att Frölunda hade relativt lätt för Skellefteå i år och vi slog ut dem i bäst av sju är det inte logiskt att han säger så. Vi slog ut dem och då kan vi slå ut Skellefteå också. Vi bevisade mot Frölunda att vi inte har ett dåligt försvar.

ARTIKELN HANDLAR OM