– Vi tittade på matchen och hittade ingenting bra

Foto: Oscar Ahlström och Mats Bäcklin.
HOCKEY

Skadelistan växer och självförtroende är slaget i bitar, men vill man ha den ­tydligaste bilden av läget i AIK får man gå till videogenomgången av Globen-floppen mot Leksand.

– Vi tittade igenom hela matchen och vi hittar ingenting som är bra, säger ­assisterande tränaren Mats Bäcklin.

Smällarna kommer tätt för AIK. Efter 1–8 mot Brynäs innan uppehållet blev de på annnandagen utspelade av Leksand i den tilltänkta festen på Globen. Och som inte det vore nog kunde tränarteamet på fredagsträningen räkna in nya skador på Björn Melin, Daniel Josefsson, Fredrik Svensson och Michael Lindqvist och dessutom är Mattias Janmark förkyld och mycket tveksam till spel mot Linköping i dag.

– Det är tufft, men det är bara att se framåt, säger ­assisterande tränaren Mats Bäcklin.

”Inget gott betyg”

Han och Rikard Franzén kollade tillsammans med laget igenom Leksandsmatchen i ett försök att analysera och hitta något positivt att ta med sig.

Men det misslyckades.

– Vad vi sa stannar i omklädningsrummet men vi tittade igenom hela matchen och vi hittar ingenting som är bra. Det är inget gott ­betyg, säger Mats Bäcklin.

Efter gårdagsmatchen var sportchefen Daniel Rudslätt tydlig med att även ledarteamet behövde komma med svar på hur laget kunde se så oförberedda ut för match. Men ledarteamet ser så här dagen efter ingenting man kunde ha gjort annorlunda.

”Förberett oss på bästa sätt”

– Jag tycker vi har förberett oss på det vi kan. Jag ångrar ingenting som vi har gjort. Vi har förberett oss på absolut ­bästa sätt, men det blir en mental spärr hos ­spelarna, säger Mats Bäcklin.

Rikard Franzén:

– Ja jag tycker vi gjort det vi har kunnat. Sen är det klart man blir självkritisk ­också. Men det är svårt att veta att ett lag ska reagera på det sättet.

Ska det bli skönt att åka på bortamatch nu?

– Kanske det ja... det är klart man känner av ­publiken. Man vill visa publiken bra ishockey och då kan det knyta sig i spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM