Rasar efter bortdömda målet: ”Är förbannad”

Tampa Bays tränare: ”Inser att jag är extremt färgad, men...”

Montreal har 3-0 i matchserien mot Tampa Bay.
Montreal har 3-0 i matchserien mot Tampa Bay.

NEW YORK. Tampa Bay Lightning är nere i brygga.

Det åkte på tredje raka förlusten mot Montreal i natt – i första hand, menar de själva, för att de fick ett helt korrekt mål bortdömt.

– Jag var förbannad när det hände och jag är fortfarande förbannad, säger coachen Jon Cooper efter 3-2-smällen.

Jon Cooper.
Jon Cooper.

Lightning hade efter en katastrofal förstaperiod, som började med att den plötsligt glödhete Rene Borque gjorde 1-0 på Anders Lindbäck efter elva sekunder, kommit ikapp i andra perioden och 15.38 tryckte Ryan Callahan under ett tumult framför Carey Price in ledningspucken .

Men enligt domaren Francis Charron hade Alex Killorn strax innan medvetet kommit åt Price och hindrat honom från att röra sig, så han dömde bort målet.

Sedan gick allt snabbt snett för Florida laget.

Steven Stamkos tvingades lämna isen – dessbättre bara tillfälligt – efter att Alexei Emelin oavsiktligt träffat honom med ett knä i huvudet och ögonblicket senare prickade Brendan Gallagher, efter mästerligt förarbete av P.K Subban, in 2-1 för Canadiens.

Tomas Plekanec ökade på till 3-1 en bit in i tredje perioden och sedan lyckades Matt Carle visserligen reducera, men närmare än så kom Bolts inte.

”Är förbannad”

Nu är läget desperat, de måste göra något som bara tre lag i hela NHL-historien klarat av.

Men efteråt handlar diskussionen bara om Callahans bortdömda mål.

– Vi förlorade för att vi bara gjorde tre mål, förlåt två, medan de gjorde tre, säger Tampa-coachen Jon Cooper ironiskt på sin presskonferens.

Han fortsätter:

– Jag var förbannad när det hände och jag är förbannad nu. Jag inser att jag är extremt färgad, men..ja, jag hade jag gjort en annan bedömning.

Syndaren Killorn är lika oförstående.

– Jag blev inknuffad i målet. Men domaren kanske trodde att...jag vet inte vad han trodde, säger han.

Murray återigen bänkad

För Canadiens och dess mäktiga fan-skara, som förvandlade Bell Centre till ett enda stort party i natt, finns just nu inget att klaga på.

De har slagläge och går vidare till nästa omgång vid ny seger på onsdag.

– Vi visste att det här var en väldigt viktig match som hade stor betydelse för fortsättningen av serien, säger målskytten Gallagher.

Anders Lindbäck fick alltså en mardrömsstart med baklängesmål efter elva sekunder, men han spelade snabbt upp sig och höll Tampa kvar i matchen under den första perioden.

Victor Hedman stod för en assist – medan Montreals ende svensk, Douglas Murray, satt på läktaren för tredje matchen i rad.

SE DET BORTDÖMDA MÅLET HÄR! [extern länk].

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN