Han ratas igen från hockeyfesterna

Patrik Westberg petas av C More i SM-slutspelet

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Westberg.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Patrik Westberg.

HOCKEY

Han ratades av C More i fjol.

Och det blir samma visa i år för kommentatorn Patrik Westberg.

– Jag har frågat C More och fick beskedet att jag är rankad som nummer sex bland de som kommenterar. Jag räknar inte med några slutspelsmatcher i vår, tyvärr, säger Westberg, 50.

Patrik Westberg har dragit fram som en komet i kommentators-Sverige.

Från att för tio år sedan ha jobbat natt på ett hem för förståndshandikappade, har Westberg gjort resan till att nu vara en av landets mest profilerade sportkommentatorer.

Bland annat vann han nyligen priset som årets sportkommentator hos tvmatchen.nu och är nominerad till samma priskategori i Guldskölden, Svenska Fans tävling där årets bästa sportjournalister utses av läsarna.

I fredags hyllades han stort när han valde att avbryta kommenteringen i direktsändning i samband med Leksand-AIK och ge fullt fokus till Leksandspublikens manifestation till Tobias Forsbergs ära.

Rankad som nummer sex

Men när årets hockeyfest i SM-slutspelet ska avgöras får han kliva åt sidan.

Igen.

– Jag hörde mig för ett tag sedan till C More och TV4 och fick beskedet att jag är rankad som nummer sex bland hockeykommentatorerna. Det gör att jag förstår att jag får följa slutspelet från tv även i år, säger han.

Han är besviken. Men inte bitter.

– Jag har respekt för mina kollegor som rankas högre och jag tycker de är mycket kompetenta, säger Westberg, som troligtvis får kommentera kvalspelet till SHL som plåster på såren.

Den här vintern har kärleken till Westberg från tv-tittarna varit ännu större än tidigare och det nyttjar han på sitt sätt.

– Jag kämpar på och jag fick extra energi när jag belönades med TV-matchens pris och nomineringen till Guldskölden, som en av fem kommentatorer. Att det är folk som tittar på sport som har röstat fram mig i sammanhangen känns oerhört fint och betydelsefullt för mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN