Han slogs – mot BÅDA bjässarna

Av: Nils-Petter Dufva

Publicerad:
Jon Mirasty – även känd som den hånleende fightern – och Nick Tarnasky.
Foto: SPORTBLADET TV, SCANPIX
Jon Mirasty – även känd som den hånleende fightern – och Nick Tarnasky.

Ökända Vitiaz Tjechov ansåg att Ak Bars Kazan medvetet skadat deras målvakt.

Då urartade det på isen – och i Vitiaz omklädningsrum.

– Sådana saker kan inte förlåtas på den här nivån, säger Vitiaz tränare Andrej Nazarov till Sport-Express.

Jodå, KHL:s stora skandallag Vitiaz Tjechov har slagit till igen.

I gårdagens bortamöte Ak Bars Kazan startade det med att målvakten Mike Dalton blivit skadad efter att ha fått Ak Bars-forwarden Artiom Lukojanov över sig.

Det skulle Lukojanov få betala för, fastän reprisbilderna visar att han blev knuffad över Dalton att Vitiaz back Dinar Chafizullin.

”Slåss i regel aldrig”

Den 22-årige rookien, som gjorde sin blott tolfte KHL-match, hade innan matchens slut slagits mot båda fightingbjässarna Jon Mirasty – även känd som den hånleende fightern – och Nick Tarnasky.

– Jag slåss i regel aldrig. Jag försökte bara undvika att bli skadad, men det gällde också att stå upp och inte gömma sig. Det handlar om heder, säger Lukojanov till sportbox.ru och konstaterar är att blåmärken trots allt läker.

Scenerna på isen fick Ak Bars vice president Ravil Sjavalejev att se rött. I en av periodpauserna rusade han in i motståndarnas omklädningsrum, vilket bekräftas av Vitiaz tränare Andrej Nazarov. Vad som sades under Sjavalejevs besök har dock inte framkommit.

Totalt ådrog sig Vitiaz 113 utvisningsminuter i matchen – som Ak Bars för övrigt vann med 7-2 – och efteråt har kritiken mot laget varit hård.

Samtidigt har det den senaste tiden framkommit uppgifter om att Vitiaz kan tvingas dra sig ur KHL till nästa säsong. Uppgifter gör gällande att klubbens ägare enbart tänker satsa på ungdomsverksamheten.

Jobbar för att hitta sponsorer

Det erkänner också general managern Aleksej Zjamnov i en intervju med magasinet Hot Ice:

– Situationen är komplicerad. Vi har förhandlat under en längre tid och i synnerhet handlar det om Vitiaz överlevnad i KHL. Nu jobbar vi för att hitta sponsorer. Jag tror uppriktigt att våra ägare inte kommer att låta laget dö.

Men om ägarna ändå gör allvar i hotet att lämna KHL-satsningen öppnas möjligheten för en ny huvudsponsor att kliva in. Något som i sin tur skulle kunna innebära att majoriteten av de kanadensiska slagskämparna försvinner till nästa säsong.
 

Se externa klipp från nya skandalmatchen (klipp 1) (klipp 2)
 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN