Leksand ny jumbo efter klar förlust

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Föll mot Asplöven efter mardrömsstarten

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN

Leksands kräftgång i Hockeyallsvenskan fortsätter.

I det viktiga bottenmötet med Asplöven förlorade laget med 4-1 efter att ha släppt in två mål de första tio minuterna.

Nu ligger klassikerklubben sist i tabellen.

– Självklart är man orolig, säger tränaren Sjur Robert Nilsen till Sportbladet.

I onsdags åkte Leksand på ett tungt nederlag i derbyt mot Mora.

I dag kom nästa käftsmäll för krisklubben.

Borta mot Asplöven inkasserades en ny förlust efter att ha fått en närmast katastrofal inledning på matchen.

Redan efter sex minuter direktsköt Simon Olsson 1-0 till hemmalaget i powerplay och bara fyra minuter senare kunde Victor Ekarv utöka ledningen med ett rappt handledsskott i det bortre krysset.

Timeout och målvaktsbyte

Leksand uppträdde passivt i försvarsspelet – och det skulle komma mer. Halvvägs in i den andra perioden kunde Asplöven även göra 3-0 och 4-0 efter mål av Jesse Jyrkkiö och Mikael Frycklund.

Den hårt pressade Leksandstränaren Sjur Robert Nilsen tog timeout i samband med 4-0-målet och valde samtidigt att byta ut målvakten Frans Touhimaa, som släppte in fyra mål på endast tolv skott.

Henrik Haukeland ersatte och höll nollan. Det hjälpte dock föga. Nyförvärvet Patrick White reducerade i matchens slutminuter, men Haparandalagets seger var aldrig hotad.

Därmed har Leksand nu fyra raka förluster.

– Självklart är man orolig. Jag tyckte att vi var på gång efter uppehållet med en bra bortamatch mot Vita Hästen och sedan två bra perioder och förlust på straffar mot AIK. Men de tre senaste matcherna mot Sundsvall, Mora och Asplöven i dag har inte varit bra, säger Sjur Robert Nilsen.

"Då har man fel fokus..."

Eftersom Sundsvall vann mot Timrå tidigare under lördagen innebär resultatet att Leksand tar över jumboplatsen i Hockeyallsvenskan.

Är du rädd för att få sparken?

– Man kan inte vara rädd för att få sparken när man håller på med idrott, då börjar man att fokusera på helt fel saker. Jag är tränare och min uppgift är att träna Leksand och göra det så bra som möjligt. Om man börjar tänka för mycket på annat går det inte, då har man fel fokus, säger Nilsen, som ändå medger att situationen börjar bli alltmer skarp.

– Det är klart att det är tufft. Men vi måste tro på det vi håller på med och vi ska göra allt vi kan för att vända på det här.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN