Owuyas tvist med Luleå går till Arbetsdomstolen

HOCKEY

Mark Owuya stämmer Luleå Hockey på nära tvåhundra tusen kronor. Den tidigare Luleå-målvakten hävdar att klubben är skyldig honom lön, något som Luleå inte håller med om. Nu går tvisten till Arbetsdomstolen skriver Norrländska Socialdemokraten.

Det var i fjol som Mark Owuya stängdes av för regelbrott under ett dopningstest. Men målvakten överklagade avstängningen till Riksidrottsnämnden – och fick då rätt.

Owuya, som i dagsläget spelar i Zagreb ville efter den friande domen få tillbaka den lön och semesterersättning som Luleå inte betalade ut under avstängningen.

Luleå Hockey hävdade i sin tur att de inte var skyldig honom någon lön och nu tas tvisten så långt som till Arbetsdomstolen.

– Juridik är ju juridik, men i grund och botten handlar det ju om att vi som tredje part inte ska straffas för något som hänt mellan två andra parter, i det här fallet Mark Owuya och Dopingnämnden. Vi har ju inte kunnat använda oss av Mark under den här tiden, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till NSD.

Vägledande dom

Enligt Sportbladets tidigare uppgifter rör det sig om 170 000 kronor. Ett belopp som klubben inte står och faller med, men som de heller skulle använda på annat sätt.

– Om domen inte går vår väg ska vi naturligtvis betala, vi hyser inget agg mot Mark för det här. Pengarna hade vi hellre använt till annat men det är en utgift som vi i alla fall inte går under med.

Stöckel menar att det blir en vägledande dom.

– Om de säger att vi ska betala måste vi i SHL se över våra kontrakt och tydliggöra visas detaljer i dem, så är det, säger Stöckel.

ARTIKELN HANDLAR OM