”Henke” är tillbaka efter otäcka skadan

Publicerad 2015-03-24

NEW YORK. Kungens återkomst är nära...

För första gången sedan han för drygt sju veckor sedan fick en puck på halsen tränade Henrik Lundqvist idag för fullt med lagkamraterna i New York Rangers på Madison Square Garden

– Och jag räknar med att spela match någon gång den här veckan, berättar målvaktsstjärnan när Sportbladet träffar honom efteråt.

Följ ämnen
NHL

Redan förra veckan fick Henrik Lundqvist beskedet att blodkärlet i halsen som gick sönder när han oturligt träffades av ett hårt skott alldeles intill struphuvudet i början av januari har läkt som det ska – och att han kan börja träna för fullt igen.

På grund av det späckade spelschemat har New York Rangers dock inte haft några riktiga träningar sedan dess, så först i samband med den så kallade ”morning skate” laget höll inför tisdagskvällens match mot LA Kings på Madison Square Garden kunde den 33-årige stjärnan genomföra ett helt, fullvärdigt pass

– Det kändes så bra som det kan kännas efter sju-åtta veckor, jag förväntade mig inte att det skulle kännas perfekt och det gjorde det inte heller. Fysiskt var det ok, det är inte så jag tar slut, jag har ju kunnat köra på egen hand, men jag är noggrann i mitt spel och man hinner tappa lite detaljer, säger han när vi träffar honom efter hårdkörningen på isen.

”Fantastiskt kul”

– Men det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka, jag har väntat länge på det här. Nu vill jag komma tillbaka och spela match så snabbt det går också. Det finns ingenting i vardagen som kan ersätta det man känner i samband med match.

Några känningar från skadan har ”Henke” inte längre – att han vid dagens träning använde ett specialskydd för halsen ska bara ses som en försiktighetsåtgärd – och flåset har han som sagt kunnat hålla uppe på egen hand, så den comeback  han febrar efter är av allt att döma nära förestående.

Antigen äger den rum borta mot Ottawa på torsdag – eller  i någon av helgens matcher, borta mot Boston på lördag eller hemma mot Washington på söndag.

– Ottawa på torsdag känns kanske lite tidigt, jag behöver nog några träningar till för att komma in i det. Men jag siktar definitivt på spel den här veckan, så senast till helgen, säger han.

”Glad att det gått bra”

Någon extra press för att ersättaren Cam Talbot spelat exceptionellt bra under hans frånvaro påstår ”Kung Henrik” inte att han känner.

– Nej, jag är glad över att det gått så bra. Det är imponerande. Men jag tar inget för givet, jag måste visa att jag förtjänar att spela och vara bra, konstaterar han.

”Henke” är inte ensam om att glädjas över att han är fit for fight igen.

Lagkamraterna myser också när de ser honom i full swing på isen.

– Ja, det är riktigt skönt att ha honom tillbaka. Det ger oss extra trygghet, säger Carl Hagelin.

– Om jag gjorde mål på honom på första träningen? Jo, jag satte några straffar här på slutet. Men det är inget att oroa sig för, jag brukar vara bra på straffar på Henke (brett flin).