SHL 2015/2016

Succén: 28 poäng – på elva matcher

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

Här är SHL:s hetaste lag: ”Hemligheten är försvarsspelet”

Luleås formtopp håller i sig.

Efter ännu en seger klättrar det tidigare krislaget upp till en fjärde plats i tabellen.

– Vi har hittat en bra kemi, säger Toni Rajala i C More.

Janne Sandström i lång intervju

Luleå Hockey har inför säsongen storsatsat för att vinna SHL och Le Mat-pokalen. Bland annat snodde man Linköpings storstjärna Jacob Micflikier. Till en början uteblev dock succén. Men sedan har maskineriet rullat igång, och det rejält.

Efter 3-1 segern mot Linköping innebär det att Luleå har tagit 28 poäng på elva matcher.

Och det finns en hemlighet bakom succén.

– Hemligheten är försvarsspelet. Tidigare har vi släppt in tre-fyra mål, och i längden blir det svårt att vinna om man ska släppa in så många mål. Vi har så många spetsspelare där framme, men släpper vi in mål spelar det ingen roll, säger Luleå Hockeys målvakt Joel Lassinantti efter matchen.

’’Statistik säger inte allt’’

Förra säsongen var en enda stor succé för Joel Lassinantti. Inledningen på den här säsongen var något annat, men i takt med att Luleå börjat vinna har han också börjat spela upp sig.

– Det brukar gå hand i hand. En målvakt är beroende av att laget spelar ett bra försvarsspel. Men statistik och siffor säger inte allt, säger han.

’’Jag är väl för dålig’’

Jan Sandström gjorde sin 792:a match för Luleå Hockey när han spelade mot Linköping. Det innebär att han tangerar rekordet i antal spelade matcher för klubben. Än så länge delar han det med backlegendaren Roger Åkerström, men han slår det om han spelar mot Hv71 på

lördag.

– Jag antar väl att jag varken varit för bra eller för dålig, jag har hållit mig på en hyfsat nivå hela tiden. Men framförallt trivs jag väldigt bra här i Luleå, säger Jan Sandström.

Trots att Jan Sandström fyller 38 år i slutet av januari har han inga planer på att lägga skridskorna på hyllan ännu.

– Finns ingen tvekan om att jag vill spela hockey även nästa säsong. Sen ska ju föreningen också vilja ha mig kvar i laget. Jag uppskattar hockeyn mer och mer för varje år som går, när jag vet att jag inte har så många säsonger kvar.

Janne Sandström i lång intervju

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Toni Rajala

Lucas Wallmark

Luleå HF

Ishockey