”Jag kanske vill till Skellefteå”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Poängmaskinen Bud Holloway öppnar för comeback i SAIK

Han blev en publikfavorit och poängkung i Skellefteå mellan åren 2011-2014.

En säsong i schweiziska Bern senare kan Bud Holloway återvända till Skellefteå.

– Jag kanske vill tillbaka till Skellefteå, vi får se, säger han till Norran.

Med 153 poäng på 163 grundseriematcher mellan säsongerna 2011-2014 blev Bud Holloway en stor publikfavorit i Skellefteå AIK. 
Nu, 37 poäng senare på under en säsong i Schweiz, öppnar den kanadensiske forwarden för en comeback i Skellefteå.  
– Jag kanske vill tillbaka till Skellefteå, vi får se. Jag har trivts bra här i Bern med och det är också ett alternativ, säger Bud Holloway, som har ett utgående kontrakt, till Norran. 

Holloway, som var en stor publikfavorit i Skellefteå, var den förste nordamerikanen att någonsin vinna "Guldhjälmen" säsongen 2012/2013 när han smackade in smått osannolika 71 poäng.

Vill till NHL

Nu är han dock kontraktslös efter att kontraktet med Bern löpt ut.

– Jag är inte säker på vad som händer nästa säsong och jag har inte tänkt så mycket på det än. Jag kommer ta några veckor och fundera samtidigt som lagen i olika ligor får spela klart, säger Bud Holloway.

Forwardens stora mål är dock fortfarande att spela i NHL. Och kanske underlättas det nu då Los Angeles Kings rättigheter om 25-åringen har löpt ut.

– Nu har jag chans att gå till alla klubbar i NHL och det känns givetvis bra. Det ökar chansen att få ett kontrakt där. Sedan krävs det ju att någon vill ha mig också, konstaterar Bud.

Publicerad: