”Jag har mått riktigt dåligt”

HOCKEY

Förändringarna – Holmqvists räddning: Grymt viktigt

GÖTEBORG. Ny position, nytt spelsystem, ny tränare, nytt hockeyliv.

Det ljusnar äntligen för Frölundas landslagsspelare Michael Holmqvist – men den första tiden i Frölunda har varit jobbig.

– Jag har mått riktigt jäkla dåligt helt enkelt, förklarar Holmqvist.

Många hade höga förväntningar på Holmqvist inför säsongen och han har haft svårt att göra sig själv rättvisa.

– Det har varit tungt, man vill göra rätt för sig i laget och mot klubben, förklarar han.

Anledningarna är flera. Han har spelat på en position och med ett system som inte passat hans spel. Han är en spelare som måste få chansen att komma med tyngd och fart annars ser det lätt obekvämt och långsamt ut.

”Känns bättre”

– Nu kan jag börja djupare ner i banan och allt känns bättre, säger han efter positionsbytet till center.

Igår sköt han det viktiga kvitteringsmålet med drygt fyra minuter kvar och hela hans kedja med Plüss och Kariya var pigg.

Och när Michael Holmqvist får använda sin fart på rätt sätt syns det vilken tillgång han kan vara.

– Hela laget har lyft och det var grymt viktigt och starkt av oss att kunna vända och vinna en sån här match.

Hur mycket det har med tränarbytet från Bäckman till Melin vill han inte uttala sig om men enligt vad Sportbladet erfar har många spelare varit missnöjda med Bäckmans gammalmodiga spelsystem och tagit upp detta flera gånger utan gehör.

Känner sig delaktig

– Jag vill inte diskutera en tränare som lämnat oss men visst är det skillnad på hur Melin använder alla spelare och får därigenom fler att känna sig delaktiga på ett bra sätt, säger han.

Igår såg Frölunda uträknade ut efter två perioder. Då ledde Linköping med 2–0 och Frölunda för två veckor sedan hade knappast lyckats vända det läget.

Igår kom man ut i tredje och krigade ner Linköping delvis med hjälp av många numerära överlägen. Och Holmqvists lina låg bakom de två första målen.

Avgörandet var sedan oerhört läckert när Magnus Kahnberg vinklade upp segerpucken två minuter in på förlängningen i bortre krysset.

ARTIKELN HANDLAR OM