Uppror bland sponsorerna

HOCKEY

Brynäs i krismöte i går: Flera kritiska till att Boork fick gå

Ett sponsoruppror härjar i Brynäs. Anledningen: Leif Boork sparkades. Det har gått så långt att säljare på klubbens marknadsavdelning har fått motta obehagliga telefonsamtal.

– Det har ringt sponsorer sent på kvällen som har reagerat starkt på att Leif Boork fick gå, säger Kalle Norling.

För tre dagar sedan sparkade Brynäs tränaren Leif Boork. Det har fått flera av klubbens sponsorer att höra av sig till Kalle Norling, säljare på Brynäs marknadsavdelning.

– Jag har fått telefonsamtal från mer eller mindre missnöjda sponsorer. De har ringt vid lite konstiga tidpunkter då man inte vill prata i telefon, säger Norling.

Vad har de framfört?

– Exakt vad de sade vill jag inte kommentera. Men flera har reagerat starkt på att Leif Boork fick sparken, många tycker att han var fantastisk.

”Det är beklagligt”

I går höll klubbledningen ett möte med huvudsponsorn Gevalia, som även de är kritiska till att Boork fick gå.

– Det är beklagligt och olyckligt. Det hade varit bra om Brynäs hade behållit Boork, men jag förstår även att klubben var tvungen att agera, säger Ola Pettersson, marknadschef på Kraft Foods för Gevalia.

Vad sades?

– Laget ligger i fel ände av tabellen och vi vill veta vad Brynäs gör för att vända trenden. Situationen är allvarlig, vi vill ur det här så fort som möjligt.

Gevalias kontrakt med Brynäs löper ut efter säsongen och Ola Pettersson kan inte utesluta att sponsringen kommer minska om de bestämmer sig för att teckna ett nytt kontrakt och laget återfinns i allsvenskan.

Sven Engwall, marknadschef i Brynäs IF.

– Det är lite av en krissituation, men vi har inte åkt ur elitserien. Jag förstår att vissa personer kände sig lurade när Leif Boork försvann.

ARTIKELN HANDLAR OM