SHL Svenska hockeyligan

”De kommer att vara ett krigargäng”

Av: 

Sportbladet.se

HOCKEY

Sportbladets granskning av elitserielagen fortsätter – i dag: Skellefteå

Nu fortsätter Sportbladets granskning av elitserielagen inför seriestarten.

I dag får tränarstaben tycka till om Skellefteå.

Jan Karlsson, tränare

–Jag tror att Skellefteå kommer att spela ungefär som i fjol, de kommer att vara ett krigargäng. Är tuffa att möta, gnetar och kämpar i 60 minuter match efter match. De gjorde en jäkligt stabil insats i fjol, särskilt i kvalserien. Den mänskliga hjärnan fungerar ju så, det är ju alltid beställningsjobben som är de svåraste.

Tommy Samuelsson, tränare

– Skellefteå kunde inte ha hittat än bättre ersättare för Wernblom än Micke Renberg. Laget gjorde det väldigt bra i fjol då de låg på en slutspelsplats nästan hela säsongen. Nu har de värvat bra och jag tror att den nya arenan kommer att bli ett lyft. Det finns något genuint och stabilt över Skellefteå, och i år slipper de kvalserien. Det kan bära ända till slutspel.

Roger Rönnberg, tränare

– Det första jag tänker på är att de kommer att sakna farbror Wernblom. Man måste ha stor respekt för vad han gjort för Skellefteå. Micke Renberg ses av alla som hans efterträdare, med all respekt för Micke har han väldigt stora skor att fylla. Annars ser laget bättre ut på pappret i år än i fjol. Renberg, Lee Goren och Kimmo Koskenkorva är bra namn.

Magnus Arvedson, tränare

– Spelar alltid med full fart med mycket skridskoåkning och har fått några riktigt bra nyförvärv. Framför allt Renberg och Lee Goren, som är en tung forward. Ska man värva kanadensare ska man ta dem som har den nordamerikanska stilen. Jag tror Skellefteå blir bättre än i fjol.

Charles Berglund, tränare

– Laget har tappat Magnus Wernblom, men Mikael Renberg har kommit och han kommer att bli en fullvärdig ersättare – om han får vara frisk, vill säga. Mycket hänger på honom, kanske för mycket. Det är aldrig bra att all fokus hamnar på en spelare. Backsidan ser lite svag ut, det gör den, men det finns säkert någon/några som kliver fram.

Leif Boork, tränare

– Magnus Wernblom har försvunnit och han var nog viktigare än vad många kanske förstod för Skellefteå. Okej, laget har fått Mikael Renberg, men jag tror ändå att Wernblom på något sätt personifierade Skellefteå. Söderberg och Öberg är två andra duktiga spelare, men finns bredden i laget? Jag är inte så säker. Blir intressant att följa deras resa i vinter.

Per Bäckman, tränare

– Laget har tappat Magnus Wernblom och det är en gigantisk förlust, så klart. Ersättaren Mikael Renberg är lika bra, men frågan är om han kan hålla sig skadefri en hel säsong? Han blir enormt viktig för Skellefteå i vinter. Kan han spela hela vintern blir Skellefteå att räkna med. Det finns många duktiga spelare i laget.

Kent Johansson, tränare

– Gjorde en bra säsong som nykomling i fjol, och var svårspelade i sin egen hall. Nu ska de visa att de hör hemma i elitserien, och det kommer att bli en annorlunda situation för dem. Wernblom är borta men de har fått in Renberg som ny härförare, och det går nog på ett ut. Inget lag för den övre halvan, någonstans mellan 8:e och 11:e plats känns realistiskt.

Harald Lückner, tränare

– Har tappat sin bästa målgörare, till oss, men har fått Mikael Renberg i stället. Gjorde faktiskt en fantastisk säsong i fjol, men fick ändå jobba i kvalserien. Tack vare det har många spelare skaffat sig rutin, men trots det kommer Renberg att betyda mycket för dem, både som kapten och poänggörare.

Hans Särkijärvi, tränare

– Magnus Wernblom har försvunnit och jag tippar att hans frånvaro blir jobbigare än vad många tror för Skellefteå. Okej, Mikael Renberg har anslutit och han är ett bra nyförvärv, så klart, men jag tror ändå att Wernblom betydde mer. Han var med och förde upp Skellefteå i elitserien, det var lite av hans lag. Tror att laget kommer att bli sämre än förra säsongen.

Leif Strömberg, tränare

– Svårlästa, har fått Mikael Renberg och är han hel så... Men de kommer att sakna karaktären från Magnus Wernblom. Säga vad man vill om karln, han står som ett betongfundament och bara rakar in puckarna, han är i världsklass i sin roll. Jag tycker att han borde vara med i landslaget och bara spela power play.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan