Här knockas Boston-stjärnan

HOCKEY

Bergeron fördes ut på bår med hjärnskakning och bruten näsa

Foto: Philadelphias Randy Jones tacklar Bostron Patrice Bergeron så att han blir knockad.

Patrice Bergeron klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Lördagskvällens överfall slutade ”bara” med en hjärnskakning och en bruten näsa för Bostonforwarden.

Det var i den första perioden av gårdagskvällens match mellan Boston och Philadelphia som den 22-årige Bostonstjärnan tacklades handlöst in i sargen av backen Randy Jones.

Bergeron låg livlös på isen efter tacklingen och kunde efter stora försiktighetsåtgärder forslas till sjukhus.

Rygg och nacke oskadd

Enligt rapporter från Massachusetts General Hospital tidigt på morgonen har Bergeron ådragit sig en hjärnskakning samt en bruten näsa, däremot är ryggen och nacken oskadd.

Philadelphiaspelaren fick matchstraff för tacklingen. Kort efter att hans offer hade burits av isen lämnade Randy Jones ett pressmeddelande där han beklagade det inträffade.

"Ord kan inte beskriva vad jag känner just nu. Jag är väldigt ångerfull över tacklingen och vad jag gjorde. Det var inte medvetet. Det är ingenting jag har gjort tidigare och det är inte en del av min personlighet", skriver han.

"Jag är väldigt ledsen över det inträffade. Jag hoppas att han är okej och att allt slutar bra. Jag önskar honom ingenting annat än ett snabbt tillfrisknande."

Kan stängas av

Bostons coach Claude Julien tyckte att tacklingen var smutsig.

– Jag påstår inte att han är en ful spelare, allt jag säger är att tacklingen var ful. Det enda vi kan göra är att låta ligan ta hand om det. Och förhoppningsvis gör de det, säger han till AP.

Randy Jones riskerar nu att bli den tredje Philadelphiaspelare på kort tid att bli avstängd. Den senaste månaden har Steve Downie stängts av 20 matcher för sin vårdslösa tackling på Ottawas Dean McAmmond, och Jesse Boulerice 25 matcher för sin crosschecking i ansiktet på Vancouvers Ryan Kesler.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL