”Jag stod och njöt”

HOCKEY

Tre Kronor imponerade – och vann – i genrepet

Efter två förluster – i dag kom ett styrkebesked.

Tre Kronor visade att man blir att räkna med till VM.

– Jag stod och njöt, säger Pär Mårts.

Sverige hade allt annat än imponerat i Czech hockey games inför dagens match. Förluster både mot Finland och Ryssland i matcher som lämnade en hel del att önska.

Men när man i dag ställdes mot hemmanationen Tjeckien kom något helt annat. I genrepet inför VM gjorde Tre Kronor sin klart bästa match i turneringen och vann välförtjänt med 4–2.

”Skönt ta med sig till VM”

– Det kändes som att vi var piggare och fräschare i dag än tidigare. Riktigt skönt att ta med sig den här segern till VM, säger Loui Eriksson till SVT.

Eriksson som avgjorde matchen med sitt 4–2-mål. Robin Nilsson flippassade läckert till Eriksson som sprätte in pucken på direktskott.

– Vi spelade ihop lite i juniorlandslaget också, det är en riktigt skicklig spelare som kan hitta en lite överallt. Det kändes bra.

Och det är inte omöjligt att de får fortsätta spela ihop, då Pär Mårts efter slutsignalen antydde att många av de formationer man ställde upp med i dag, kan spela ihop i VM.

Samma kedjor

– Det kan vara många. Vi har inte så många spelare att tillgå till, så det kan vara så att det här är ganska färdigt så, säger Mårts, som njöt över den svenska insatsen.

– På något sätt släppte de handbromsen och satte tjeckerna på press direkt, precis vi ska göra, och I dag funkade det mot ett väldigt bra lag. Jag stod och njöt, inte bara för att vi vann utan för sättet vi spelar och tar oss igenom det här.

Sveriges VM-turnering inleds den 30 april mot Norge.

✓Tre Kronors VM-uppladdning

Måndag: Ledigt. Tisdag: Ledigt. Onsdag: Samling, Arlanda. Flyg till Kosice. Torsdag: Två träningar, varav en fys. Fredag: Träning.

Tre Kronors matcher i VM:

30/4: Norge–Tre Kronor, Kosice. 2/5: Tre Kronor–Österrike, Kosice. 4/5: Tre Kronor–USA, Kosice. 5/5-9/5: Ev mellangruppspel, tre matcher, Kosice. 11 alt 12/5: Ev kvartsfinal, Bratislava 13/5: Ev semifinal, Bratislava. 15/5: Ev VM-final alt bronsmatch, Bratislava.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor