Ekman vill fortsätta med hockeyn – som tränare

HOCKEY

Han drabbades av en stroke och var nära att mista livet.

Nu siktar Nisse Ekman på en comeback inom hockeyn – som tränare.

– Han har sökt till en tränarkurs, steg ett, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Den var den 27 december – dagen efter att han hade gjort två mål mot Skellefteå – som Nisse Ekman, 35, drabbades av en stroke när han gjorde frukost till sin familj.

Ett nytt liv tog vid, där det var en seger bara att kunna stå upp.

”Blir duktig tränare”

– Förutom min familj är hockey mitt liv. Om jag inte kan spela hockey igen är det jobbigt och tungt, men jag är glad att jag lever, sa Ekman i slutet av februari.

Nu har ytterligare en och en halv månad passerat och Ekman har börjat blicka mot en comeback inom hockeyn.

– Han har någon form av fundering att gå den vägen, sedan om det är på elitnivå eller vad det blir återstår att se. Vi har inte pratat om något med honom inom Djurgården. Men han har kunskaper och erfarenheter, så han kommer säkert att bli en duktig tränare, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Tillhör han fortfarande Djurgården?

– Han har kontrakt med oss två år till, men det är Trygg Liv som hanterar det just nu. Som jag har förstått det så kan man inte räkna med att han spelar något kommande säsong, men vi får se vad som händer.

K-G Stoppel, utvecklingsansvarig i Djurgården, har inte kontaktat Ekman angående en tränarroll på juniorsidan, men han tror att Ekman har förutsättningarna för att bli en bra tränare.

”Stor erfarenhet”

– Ska man jobba med unga spelare gäller det att man brinner och det gör verkligen Nisse, säger Stoppel.

– Nisse har stor erfarenhet som spelare och har säkert mycket att tillföra som tränare eftersom han alltid har varit lite egen och gått sina egna vägar. Men till att börja med ska Nisse bli hel och frisk som människa för att kunna fungera som tränare.

ARTIKELN HANDLAR OM