Erixon ratad av Rangers – för annan svenskback

HOCKEY

Tim Erixon nedskickad till farmarlaget – Anton Strålman uppges ersätta

Foto: Tim Erixon (stora bilden) ersätts av Anton Strålman (infällda bilden) enligt en källa till Sportbladet.

NEW YORK. Tim Erixon skickades till farmarlaget efter New York Rangers förlustmatch mot Ottawa

Enligt vad Sportbladet erfar beror det på att Rangers är på väg att skriva kontrakt med Anton Strålman.

– Det sker vilken dag som helst, säger en källa.

Rangers plan har hela tiden varit att rookien Tim Erixon ska lära sig spelet på liten rink i farmarlaget Connecticut Whale, men på grund av skador och ihåligheter i försvarslinjerna har coachen John Tortorella ”tvingats” använda den 20-årige svensken flitigt under de inledande nio grundseriematcherna.

Nu är det emellertid slut på det roliga. Efter lördagens förlustmatch mot Ottawa Senators – under vilken han bara fick spela drygt sju minuter – skickades Erixon omedelbart till farmarlaget.

Strålman på väg in

Det suspekta  i sammanhanget är att det inte ljusnat på skadefronten – och inte har övriga backar börjat uppträda särskilt mycket stabilare heller.

Så det troliga är att Rangers har ett backförvärv på gång och envisa rykten gör gällande att det handlar om Anton Strålman.

– De kommer att skriva kontrakt med honom vilken dag som helst, säger en källa till Sportbladet.

Strålman spelade så sent som förra säsongen i Columbus Blue Jackets, men fick inget nytt kontrakt i år. I stället hamnade han på så kallad try-out med New Jersey Devils.

Ratades för yngre talanger

Där höll han sånär på att spela sig till en deal under försäsongen, men till slut var general managern Lou Lamoriello tvungen att låta honom gå till förmån för yngre talanger.

Det väckte förhoppningar om att den 25-årige backen skulle komma att återvända till elitserien, men han stannade i Nordamerika och har de senaste veckorna förhandlat med just New York Rangers.

Nu verkar ett avtal ha träffats.

Chansen är stor att han finns på isen redan när Rangers natten till tisdag tar emot San Jose Sharks i Madison Square Garden.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL