Vilket DRAG

HOCKEY

Superkedjan levererade igen: ”Vi är bättre i dag än 2006”

GÖTEBORG. En nödlösning som ifrågasattes.

Men nu gör Dragkedjan stor succé.

– Vi är bättre i dag än för fem år sedan, säger Frölundas supertrio.

Foto: HJÄLTAR Magnus Kahnberg (i mitten) gjorde 2–1 för Frölunda. Och Jari Tolsa avgjorde med 3–2. Dragkedjan gjorde det igen.

Joel Lundqvist, 29, Jari Tolsa, 30, och Magnus Kahnberg, 31, lirade tillsammans redan i Frölundas juniorlag och kallades Dagiskedjan.

På seniornivå fick den framgångsrika formationen byta namn till Dragkedjan. Sedan 2006 har de spelat på skilda håll, men efter Frölundas fiaskosäsong i fjol satsades det på förhållandevis billiga hemvändare. Lagkaptenen Joel Lundqvist fick se Tolsa lämna Linköping och Kahnberg lockades tillbaka från Brynäs.

Gjort 18 poäng

Men experterna var tveksamma till om den nygamla modellen skulle fungera efter fem år.

– Det var lite ovisst och vi visste inte var vi stod någonstans, säger Jari Tolsa, som med sin 3–2-puck (assist Lundqvist) mot Luleå i går kväll såg till att Frölunda tog tillbaka förstaplatsen i tabellen.

Dragkedjan har spelat nio matcher tillsammans och producerat 18 poäng.

– Det är den linan i vårt lag som är mest kreativ. De kompletterar varandra och fungerar jättebra tillsammans. Men de jobbar stenhårt för det också, säger tränaren Kenta Johansson.

Spelarna själva är inte överraskade över att det har klickat så bra med en gång.

– I grund och botten är vi tre duktiga hockeyspelare som gillar att jobba hårt. Vi gör det enkelt också, inget märkvärdigt. Sedan har vi fått förtroendet att spela ihop och det betyder mycket, säger Magnus Kahnberg, som gjorde 2–1-målet i går.

”Vi är smartare”

Är ni bättre i dag än 2006?

– Ja, vi är klokare och mer allsidiga. Stabilare i defensiven och bättre i de avgörande lägena i matcherna. Visst var vi bra då också, men vi fick kanske några extra rubriker för att vi var unga. Samtidigt har vi absolut hungern kvar och vill bli ännu bättre, säger Kahnberg.

Lundqvist:

– Vi är jämnare och smartare i dag. Får vi vara skadefria kan det bli en riktigt rolig säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM