Landeskog nära ny otäck fotledsskada

avStefan Persson

Illa ute i Avalanche-premiären: ”Vet inte vad som hände”

1 av 4 | Foto: Stefan Persson
Gabriel Landeskog i en tilltrasslad situation i sin Avalanche-premiär.

COLORADO SPRINGS. Gabriel Landeskogs första framträdande i Avalanche-tröjan höll på att sluta illa.

Den svenska stortalangen föll otäckt framför mål– men klarade sig undan en skada.

– Det var obehagligt. Det var så jag gjorde illa min fotled förra säsongen, säger han till Sportbladet.

Det var bara en smygpremiär, men ändå: Gabriel Landeskog – tvåa i NHL-draften i somras – har gjort sin första ”match” med Avalanche.

”Burgundy-White” är den traditionsenliga internmatchen som Colorado spelar varje år på Air Force Academy i Colorado Springs.

– Det var nervöst där ute, det måste jag erkänna. Det syntes säkert också, men det är sånt man får räkna med första matchen. Det var bara kul att få dra på sig tröjan och spela med grabbarna, säger Landeskog.

Blev utan poäng

18-åringens vita lag vann internmatchen, men Landeskog gick poänglös från tillställningen. Precis som Joakim Lindström, elitseriens poängkung förra säsongen.

– Första två perioderna gick sådär. I sista perioden fick vi igång lite spel och lite snurr i anfallszonen, men det gäller att ha tålamod och fortsätta gnugga, säger Landeskog.

I slutet av sista perioden hamnade talangen dessutom i en tilltrasslad situation. Landeskog föll bakåt och såg ut att vrida till foten, när han landade olyckligt.

– Vet inte vad som hände. Jag var så fokuserad på att få in pucken i mål. Men det gick bra. Det visar att foten är hel igen, säger han.

Nära ny mardrömsskada

Skadan Landeskog syftar på är den på fotleden, som gjorde att han bara kunde spela en enda match i förra JVM-turneringen.

Nu kunde han dock slutföra internmatchen och i morgon fortsätter Colorados training camp, liksom Landeskogs jakt på en ordinarie plats i NHL-laget.

– Jag försöker jobba så hårt som möjligt, så får vi se vad som händer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL