Owuyas sköna derbyrevansch

HOCKEY

I förra derbyt blev han syndabock med en jättetavla.

Nu tog Djurgårdens målvakt Mark Owuya revansch på sig själv genom att spika igen.

– Det var revansch, men inte för senaste derbyt. Det var revansch för senaste matchen jag lirade, då vi torskade mot Linköping, säger Owuya.

Foto: Mark Owuya.

Efter 16.08 – vid ställningen 2–1 till Djurgården – åkte plötsligt Stefan Ridderwall av isen, förtvivlad över att tvingas lämna derbyt.

– Jag vet inte exakt vad som hände, men jag fick en smäll över handen. Det kändes hyfsat när jag gick på adrenalin, men när matchen avbröts gjorde det ont som fan. Jag kunde inte hålla i klubban, säger Ridderwall som ska röntga högerhanden i dag.

Stor syndabock senast

In i hetluften kastades Mark Owuya – målvakten som i det förra derbyt den 4 november blev stor syndabock när han gick ut för att ta hand om en förlupen puck, men slarvade så att AIK:s Daniel Bång kunde punktera matchen.

Men Owuya, som inte ens hann knäppa knäskyddsremsan, visade ingen nervositet utan gick in och storspelade och motade samtliga 13 skott han fick emot sig.

– Mark gör det jävligt bra. Det var i ett tufft läge han kom in i, säger Stefan Ridderwall.

”Hann inte värma upp”

Mark Owuya själv bara rycker på axlarna:

– Jag hann inte värma upp, men det är överskattat. Det är alltid tacksamt att få lira.

Skönt med revansch?

– Det är Stefans insats. Han går in och gör ett bra jobb, jag går ut och tar kredd för det. Och vadå revansch? Det har gått flera månader sedan dess, det är inte så att jag går runt och tänker på det.

ARTIKELN HANDLAR OM