”Förståelse för att det spekuleras kring mig”

HOCKEY

Mardrömsstarten sänkte mästarna mot LHC

Nollat igen.

Krisen bara fortsätter för Färjestad och tränaren Niklas Czarnecki.

– Jag har förståelse för att det spekuleras kring min framtid, säger Czarnecki.

Foto: Niklas Czarnecki.

De regerande mästarna hade inför kvällens match bara gjort 16 mål på 9 matcher och efter mötet med Linköping är Färjestads skräckfacit  ännu sämre: 16 mål på 10 matcher.

Färjestad fick en mardrömsstart när Andreas Jämtin gjorde 1–0 efter bara 28 sekunder.

Ett mål som blev matchens enda.

Och ett mål som än mer förankrade Färjestad i botten av tabellen. Laget är bara ett enda mål från jumboplatsen i tabellen och på torsdag väntar bottenmöte då Timrå kommer till Karlstad.

– Klart det är en väldigt viktig match. Vi måste vinna och börja ta trepoängare, så är det bara, säger Czarnecki.

Färjestadstränaren är under stenhård press, men var samlad när han svarade på frågor efter matchen.

– Jag har förståelse för att det spekuleras kring min framtid. Jag har sett andra kollegor råka ut för samma sak. Men så länge jag känner stödet och se hur hårt vi jobbar så känns det helt okej.

Känner du stöd från klubbledningen?

– Ja, jag känner ett hundraprocentigt stöd från både klubbledning och spelare.

Färjestad hade det mesta av spelet i den andra perioden och ledde ett tag skottstatistiken med 9–0, men krislaget hade oerhört svårt att få in pucken bakom Fredrik Norrena.

Även i tredje perioden försökte Färjestad trycka på för en kvittering, men kom inte närmare än ett ribbskott av backen Jonas Brodin.

Tränaren Niklas Czarnecki tog ut målvakten Cristopher Nihlstorp med knappt två minuter kvar, men Linköping var närmare ytterligare ett mål än vad Färjestad var en kvittering.

– Det vill sig inte. Prestationen, arbetsmoralen och allt det där finns. Vi skapar tillräckligt med målchanser, det är egentligen bara målen som saknas, säger Niklas Czarnecki

ARTIKELN HANDLAR OM