NY Rangers på väg att missa slutspel

HOCKEY

Floppade mot avsågade Atlanta - nu måste de hoppas på hjälp

Foto: Blytungt, Henke Henrik Lundqvist släppte in tre puckar när Rangers föll hemma mot Atlanta med 0-3.

NEW YORK. I natt kan New York Rangers ha spelat bort sina slutspelschanser.

De visade än en gång att de är oförmögna att prestera mot förment sämre motstånd och blev nollade av Atlanta i säsongens viktigaste match på Madison Square Garden.

Därmed förlorade de kontrollen över sitt eget öde.

– Jag hoppas innerligt att jag inte sitter här om en vecka och funderar över vad som gick fel i den här matchen, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter den svidande 3-0-förlusten.

De hade saken i egna händer.

Allt som krävdes var att de krigade sig till en poäng mot sedan länge avsågade Atlanta.

Men Rangers krigade inte i natt. Rangers – som så sent som i måndags vände ett 0-3-underläge mot mäktiga Boston till vinst – svarade istället för en sällsamt  oskärpt och oinspirerad insats och fick stryk.

Precis som när de nyligen stötte på likaledes avsågade lag som Ottawa och New York Islanders.

– Jag vet inte vad det beror på, jag kan bara svara för mig själv, säger en djupt besviken Henrik Lundqvist när Sportbladet efteråt får en pratstund med honom.

Måste hoppas på hjälp

– Det är som att vi inte är tillräckligt noggranna när vi möter sådana här lag. Jag vet inte om det har att göra med omognad, men det är upp till var och en att vara redo för de här matcherna.

Läget är nu mycket besvärligt. Om Carolina vinner sina återstående två matcher, mot Atlanta på fredag och Tampa på lördag, spelar det ingen roll vad Rangers gör. Då tar Hurricanes sista slutspelsplatsen, i kraft av antingen fler vunna matcher under ordinarie matchtid eller inbördes möten – målskillnad har inte samma betydelse i NHL som i Sverige.

Men även om Carolina, mot förmodan, förlorar någon av sina matcher måste Rangers ovillkorligen slå ärkerivalen New Jersey på lördag förmiddag och det blir inte lätt.

– Nej, de kommer att göra allt de kan för att förstöra för oss. De skulle älska att se oss utanför slutspelet. Det blir en stor match och vi kan inte göra annat än försöka vinna den, säger ”Henke” Lundqvist.

Det blir andra säsongen i rad han och lagkamraterna slåss om en slutspelsplats i sista omgången – utan att ha ödet i egna händer. Ifjol missade de playoff med en poäng.

Oduya till VM?

I år kan det vara inbördes möten med Carolina som skiljer fest från mardröm.

– Jag hoppas bara att jag inte sitter här om en vecka och undrar över vad som gick fel i den här matchen, säger ”Lunkan” och ser ut som att blotta tanken får honom att må fysiskt illa.

Lite tröst kommer från landsmannen Johnny Oduya, som lovar att försöka sabotera för en slutspelskandidat även i morgon.

– Vi tycker det är kul att förstöra fester och vill såklart göra det för Carolina också, säger han med ett nöjt leende.

För Oduya – som var utmärkt mot Rangers – väntar nu VM.

Kanske.

– Det är inte bestämt ännu. Beslut tas på måndag, meddelar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL