Sänkte AIK-forwarden: "Jag var redo för fajt"

HOCKEY

AIK-målvakten Fasth nära att göra upp med Nihlstorp

1 av 12

Christopher Nihlstorp fick nog av Rickard Gynge framför sin egen kasse och sänkte AIK-forwarden med en rak klubbhandske.

Kort efteråt stod han öga mot öga med AIK-målvakten Viktor Fasth vid mittcirkeln.

– Jag var redo för fajt, säger Nihlstorp till TT.

Christopher Nihlstorp tröttnade på Rickard Gynges uppförande framför Färjestadsmålet. Och efter lite gruff de bägge emellan sänkte Nihlstorp AIK-forwarden på Norrena-vis med stöten.

Färjestads-backen Magnus Nygren kom in som tredje man och ingrep för att plocka bort Gynge från Nihlstorp som var rasande.

”Rätt att plocka bort Gynge”

– Jag ser inte så mycket men jag ser att Gynge står och tjafsar lite och jag vet inte om han delar ut något slag, men det känns som det var rätt att ta bort Gynge där av Nihlstorp, säger Nygren i Canal plus.

Öga mot öga vid röda

Nihlstorp och Rickard Gynge fick två minuter vardera för roughing men det var en annan som ville ha ett ord med i leken.

Det såg ut som att vi skulle få bevittna ett äkta målvaktsslagsmål på riktigt NHL-manér i den andra perioden mellan AIK och Färjestad. Det efter att AiK:s målvakt Viktor Fasth åkt upp i mittzonen för att markera vad han tyckte om Nihlstorps förseelse. Men målvakterna nöjde sig med att utbyta några väl valda ord.

”Jag var redo för fajt”

– Jag sade åt honom att lugna ned sig, säger AIK:s Fasth till TT.

– Jag hörde inte vad han skrek. Det var så mycket ljud. Men jag var redo för fajt, sa Nihlstorp om det laddade mötet.

Färjestad vann till slut komfortabelt efter att Mattias Sjögren ökat på målskörden och Marcus Paulsson lagt in 3–0 i tom kasse.

ARTIKELN HANDLAR OM