”Jag vill fortsätta spela i elitserien”

avEmil K Lagnelius

Pelle Prestberg sommartränar med Frögren och Johansson

Foto: AFTONBLADET TV
Pelle Prestberg efter kvalseriesuccén med Leksand i våras.

Snipern Pelle Prestberg, 38, fick inte förlängt kontrakt med Leksand när klubben tog steget upp i elitserien.

Men nu är han skadefri och siktar på spel i högsta serien.

– Jag kommer fortsätta spela, på en bra nivå. Jag har sagt att jag helst vill spela i elitserien eller utomlands, säger han till Sportbladet.

Många trodde kanske att målsprutan Pelle Prestberg var slut redan efter säsongen 2007-08, då han inte fick stanna i Färjestad och hamnade i allsvenska Leksand.

Inget var mer fel.

Prestberg öste in 61 poäng på 39 matcher i allsvenskan och fyra poäng på sex matcher i kvalserien. Säsongen efter producerade han på nytt 61 poäng i allsvenskan, följt av 13 poäng i kvalserien.

”Älskar att spela hockey”

Succén gjorde att han värvades tillbaka till Färjestad säsongen 2010-11 och tog sitt tredje SM-guld.

Men de två senaste säsongerna har trasats sönder av skador. 2011-12 blev det bara 31 matcher (15 poäng) och förra säsongen tio matcher i allsvenskan (tre poäng) och nio i kvalserien (fyra poäng).

Men Prestberg har inga planer på att lägga skridskorna på hyllan.

– Det kändes verkligen bra att få komma tillbaka och göra en bra kvalserie. Det var avgörande för att jag fortsätter satsa. Har det tagit elva månader att komma tillbaka efter en sån skada vill jag kunna göra en bra säsong till, säger Prestberg till Sportbladet.

– Jag älskar ju att spela hockey, det finns inget bättre. Varför ska man sluta när man tycker att det är så kul? Jag känner att jag har mer att ge.

Opererade höften

Är du fit for fight att köra en hel säsong?

– Ja, det är förhoppningen. Annars skulle jag aldrig träna såpass hårt som jag gör. Jag opererade höften och den har spökat, men nu kan jag köra nästan varenda övning jag vill köra.

Är allsvenskan ett alternativ eller är det bara elitserien eller utomlands som gäller?

– Jag har ingen aning vad det kan bli. Men jag siktar på att spela på så hög nivå som möjligt.

Har du några bud att ta ställning till nu?

– Jag ligger lågt och vill inte uttala mig om det nu. Jag försöker träna på bra under sommaren och så får vi se om det händer något innan hösten eller om det dröjer längre.

”Två av Sveriges bästa spelare”

Prestberg sommartränar just nu på Sats i Karlstad tillsammans med sina förra lagkamrater från Färjestad, Mikael Johansson och Jonas Frögren. Johansson fick inte förlängt kontrakt med Färjestad efter förra säsongen och Frögren har kopplats ihop med Leksand efter sejouren i KHL.

– De har ju anbud naturligtvis och det är två riktigt, riktigt bra spelare. De är två av Sveriges bästa spelare de senaste åren så de kommer spela i ett bra lag, säger Prestberg.