Svenskarna fixade ny Vancouver-seger

HOCKEY

Fyra svenskmål när Canucks körde över Chicago

Vancouver fortsätter att vinna i NHL – tack vare svenskarna. Mattias Öhlund, Daniel Sedin och Markus Näslund gjorde fyra av Canucks mål i 6-2-segern hemma mot Chicago i natt.

Snacka om svensksuccé – igen.

Foto: TVÅMÅLSSKYTT Mattias Öhlund hade en rolig kväll och gjorde två mål när Vancouver hemmaslog Chicago. Här är svensken framme och oroar Blackhawks keeper Nikolaj Khabibulin.

Daniel Sedin, som gjorde mål för andra matchen i rad, öppnade målskyttet när han gjorde 1-0 i början av den andra perioden. För passningen stod, som så många gånger förr, brorsan Henrik Sedin.

Svenskt målkfyrverkeri

Drygt två minuter senare dunkade Mattias Öhlund in 2-0 i power play. Den svenske backen slog till på nytt när han också fixade 4-1 i mitten av den andra perioden, ett mål som defintivt sänkte Chicago.

Svensken hyllades av publiken för sina två mål i hemmamötet, men också för sin tackling av Chicagos ryska rookie Pavel Vorobjev.

– När han (Öhlund) kommer rätt i tacklingen, då finns det ingen chans att du kan stå upp. Ingen tvekan att det hade stor effekt, den tacklingen gav kvällens största applåder. Det är inte roligt om du spelar på bortaplan och publiken blir som galna när en av dina spelare blir överkörd, säger lagkamraten Trevor Linden till tidningen Vancouver Sun.

– Jag spelar som bäst när jag är aggressiv, säger Öhlund själv.

Markus Näslund fick avsluta det svenska målkfyrverkeriet genom att fastställa slutresultatet 6-2 med bara 30 sekunder kvar att spela. Näslund var tillbaka i kedjan med Todd Bertuzzi och Brendan Morrison.

Tog chansen

Trion splittrades efter några tunga matcher, men fick i natt chansen tillsammans igen.

Och de tog den.

Morrison, i fjol i Linköping, gjorde ett mål och två assist och tidigare avstängde Todd Bertuzzi gjorde tre assist.

– Vi kanske slår lite väl mycket passningar, men vi börjar hitta spelet och skapa chanser, säger Näslund som nu gjort sex mål den här säsongen.

Tre av sex Canucks-mål kom i powerplay.

– Det är tufft att spela mot våra snabba forwards, ofta har motståndarna inget annat val än att ta en utvisning, säger Öhlund som nu gjort sex poäng.

Segern var Vancouvers tredje raka.

Pierre Bokvist, TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL