Här lyckas han spräcka nollan

HOCKEY

168 minuter utan mål - nu är FBK:s torka över

KARLSTAD

Det är torka i Färjestad - måltorka.

När Mathias Johansson sköt 2-0-målet mot Brynäs i går var det lagets första mål i spel fem mot fem på över åtta perioders spel.

-Det går inte att trolla in puckarna, men ibland vore det inte så dumt om det gick, säger Johansson.

Foto: SVITEN SPRÄCKT Mathias Johansson har just hittat rätt bakom Johan Holmqvist i Brynäsmålet - och Färjestads 168 minuter långa svit utan mål i spel fem mot fem är över.

Färje-stad vann visserligen över Brynäs med klara 4-1, men det var efter ett mål i numerärt överläge och två i tom kasse sedan Brynäs chansat och tagit ut målvakten Johan Holmqvist på slutet.

Och när Mathias Johansson gjorde mål i fem mot fem-spel kom det efter en riktig bjudning av målvakten Johan Holmqvist. Brynäsmålvakten skulle rensa bort pucken en bit ut i egen zon, men sköt pucken rakt på Johansson som fick öppet mål - och 168 minuters måltorka i spel fem mot fem var över.

"Måste hugga och slå"

-Det var bara att tacka och ta emot - och visst är det skönt att få göra sådana mål ibland också, säger Färjestads landslagscenter som toppar lagets poängliga med fem mål och fyra assist.

För annars har Färjestad förtvivlat svårt att göra mål för tillfället.

Mot HV 71 gjorde laget ett mål, av Rickard Wallin i spel fem mot tre och senast var det bara backen Radek Hamr som hittade rätt i spel fem mot fyra. I går dröjde det 3.43 in på slutperioden innan Mathias Johansson bjöds på fullträffen.

Vad gör laget för fel?

-Vi måste gå rakare på kassen, trycka in pucken på mål och sen hugga och slå på returerna.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM